Nata Holding Türkmenistan'da Dev İhale Kazandı

Türk inşaat şirketleri, bu yıl Türkmenistan'da büyük bir başarıya imza atıyor. 2013 yılının 9 ayında 9 milyar dolarlık iş alan Türk müteahhitleri, Türkmenistan'da inşaat ihalesi almaya devam ediyor.

Türk inşaat şirketleri, bu yıl Türkmenistan'da büyük bir başarıya imza atıyor. 2013 yılının 9 ayında 9 milyar dolarlık iş alan Türk müteahhitleri, Türkmenistan'da inşaat ihalesi almaya devam ediyor. En son NATA Holding, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ın altyapı projesi ihalesini kazandı. 995 milyon 940 bin dolarlık ihaleyi kazanan Türk şirketi, Aşkabat'a 59,2 kilometre şehir içi yol, 18 köprülü kavşak ve 54 adet alt-üst yaya geçidi yapacak.
İhaleyi onaylayan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, geçen hafta NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık ve CEO Cüneyt Kandemir'i kabul etmişti. Berdimuhamedov, yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımı Türkiye'ye emanet etmekten son derece memnun olduğunu kaydederek, projenin en kısa sürede ve en yüksek kalitede yapılması hususundaki beklentilerini ifade etti.
Tanık ise Berdimuhamedov'a göstermiş olduğu ilgi ve güvenden dolayı teşekkür ederek, projenin Avrupa standartlarında ve en kısa süre içerisinde tamamlanacağı konusunda güvence verdi.
İhaleye ilişkin Türkmen lidere bir sunum yapan Tanık, "Toplam 59,2 kilometre şehir içi yolu, 18 köprülü kavşak, 54 alt üst yaya geçitleri ile toplam 240 kilometre altyapı projesi yapılacak. 60 kilometre galeri boşluğu ve toplam 180 kilometre yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu boru hatları yenilenecek. Proje, 2016 yılı aralık ayına kadar tamamlanacak" bilgisini verdi.
Türk şirketleri bu yıl Türkmenistan'da dev projelere üslendi. Çalık Holding'e bağlı Gap İnşaat 1,5 milyar dolarlık Uluslararası Deniz Limanı projesinin ihalesini kazanırken, Polimeks İnşaat 2 milyar 253 milyon dolara Aşkabat Havaalanı inşaatı projesini aldı. Bu işlerle birlikte Türk işçileri için önemli bir istihdam oluşturdu. Bu ülkedeki Türk işçi sayısının 15 bine ulaştığı belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri