Nasrettin Hoca anma etikinlikleri sürüyor

Konyanın Akşehir ilçesinde, 52. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinlikleri için kurulan çarşının açılışı yapılırken, Nasreddin Hoca ile özdeşleşen fıkralar canlandırıldı
Konya’nın Akşehir ilçesinde, 52. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri etkinlikleri için kurulan çarşının açılışı yapılırken, Nasreddin Hoca ile özdeşleşen fıkralar canlandırıldı.
52. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında açılan sergiler ve stantlar ilçe protokolünün katılımı ile açıldı. Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul ve Tayvan Büyükelçisi Tamus Jhan, el mefruşatı ve taş heykel sergisi, Nasreddin Hoca Çarşısı ve Yeni Belediye binasındaki sergi salonlarının açılış kurdelelerini kesti.
Anma ve Mizah Günleri'nde Akşehir Belediyesi bu yıl ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin özel kumaş üzerine basılı fotoğraflardan oluşan bir tanıtım standı açtı. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Bu stantla Akşehir'in bilinmeyen tarihi ve doğal güzelliklerini sergileyerek, şehrimize gelen ziyaretçilerin bu yerleri ziyaret etmesini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Öte yandan Akşehir Kız Meslek ve Teknik Meslek Lisesi öğrencileri Cumhuriyet Meydanı'nda Nasreddin Hoca fıkralarını canlandırdı. Yoğun ilgi çeken gösteride Nasreddin Hoca ile özdeşleşen fıkraları sahneleyen öğrenciler alkış topladı.
Isparta Eğirdir Halk Eğitim Merkezi ile Akşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri de yöresel oyunlarını sergiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri