Nasreddin Hoca Şenlikleri sürüyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen 65. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, "şenlik çağrısı" ile başladı.

Akşehir Belediyesine gelen tellallar, Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal'ı makamında ziyaret etti. Tellallar, davulun tokmağını Köksal'a vererek şenlik daveti yaptırdı.

Akşehir Hükümet Konağı'na da giden tellallar, Kaymakam Mehmet Özel'i makamında ziyaret etti, sokak ve caddelerde davul çalarak halkı şenliğe davet etti.

AÇILIŞTAN SONRA GÖLE MAYA ÇALINDI

Etkinlikler kapsamında Nasreddin Hoca Türbesi'nde, "Hoca'yı Şenliğe Çağrı" töreni yapıldı.

Nasreddin Hoca'yı canlandıran sanatçı İlker Ayrık, burada esprileriyle katılımcıları güldürdü.

Daha sonra Akşehir Çayı üzerine maya çalma töreninin yapıldığı şenlikte, Akşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Nasreddin Hoca Mizah Yolu'na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Tarihi Kilise'de fotoğraf sergisi açılışı yapıldı, paramotor gösterisi düzenlendi.

Şenliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

10 Temmuz'a kadar sürecek şenlikte; sergi ve sanat, Altın Eşek Ödülü, tiyatro, atölye çalışmaları, resim çalıştayı, yerli ve yabancı halk dans gösterileri, söyleşi ve fotoğraf sergisi etkinlikleri yapılacak.

HAMLET SAHNELENDİ

Akşehir Belediyesi 65. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında sanatı ve sanatçıları Akşehirlileri buluşturmaya devam ediyor. Shakespeare'in başyapıtı Hamlet’i kahkaha dolu alışılmadık bir yorumla izleyiciyle buluşturan oyuncular, Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran Akşehirlilerden büyük beğeni aldı.

Shakespeare tarafından yazılan Hamlet’in post modern uyarlaması olan "Bir Baba Hamlet" tiyatro oyununda, günümüzde yaşanan birçok soruna mizah ve hicivle Akşehirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Oyunu tiyatro severlerle birlikte izleyen Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, “Değerli tiyatro oyuncuları Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun oynadığı bu eşsiz oyunu tüm katılımcılarla beraber izledik ve çok keyifli bir tiyatro gecesini geride bıraktık. Akşehir’imiz her zaman sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapmaya devam edecek” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri