Nasır: Vesayete Evet Diyenler Okul Müdürü Yapıldı

Aktif-Eğitim Sen Mersin Temsilcisi Tekin Nasır, vesayete evet diyen ve hükümeti şartsız destekleyen bir sendikanın üyelerinin göstermelik mülakatlarla okul müdürü yapıldığını öne sürdü. Nasır, yaptığı açıklamada Ağustos ayında...

Aktif-Eğitim Sen Mersin Temsilcisi Tekin Nasır, vesayete evet diyen ve hükümeti şartsız destekleyen bir sendikanın üyelerinin göstermelik mülakatlarla okul müdürü yapıldığını öne sürdü.

Nasır, yaptığı açıklamada Ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken de şaşırtmadığını kaydetti. Hükümeti şartsız destekleyen bir-sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamının MEB tarafından görevden alındığını hatırlatan Nasır, yerlerine ise İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan göstermelik mülakatla ağırlıklı olarak siyasi/sendikal vesayete “evet” diyenlerin okul müdürü yapıldığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptığını öne süren Nasır, "Objektiflikten uzak, hiçbir ilmi kriteri bulunmayan bu mülakat sonucunda ortaya, “güler misin, ağlar mısın” dedirtecek, evlere şenlik bir sonuç çıktı." dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önerdiklerini hatırlatan Nasır,

"Ancak, son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saydı. Ne görüntülü ve sesli kayıt yapıldı ne de verilen cevaplar tutanağa yazıldı. İstisnai olarak yazılanlar da, okutulup imzalatılmadı." diye konuştu.

Mülakata katılan adaylardan bir-sendikanın il ve ilçe teşkilatlarında görevli kişilere, 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilmek suretiyle idareci olma şansı tanınmadığını belirten Nasır, "Sözlü sınav sonuçlarının ilan şekline gelince değerlendirmelerde adil davrandığını düşünen 64 il milli eğitim müdürlüğü mülakatlara katılan tüm adaylar ile adaylara verilen (özellikle aldıkları demiyorum) puanları liste halinde ilan etme cesaretini gösterirken; 17 il milli eğitim müdürlüğü ise yaptıkları değerlendirmeleri liste halinde ilan etmekten haya ettikleri için sadece ilgili adayın TC kimlik numarasını girerek görebileceği şekilde yayınlamıştır." şeklinde konuştu.

Sınav sonunda 70 ve üzeri puan alanlarında yüzde 83'ünün Eğitim Bir-Sen üyesi olduğuna dikkat çeken Nasır kalan yüzde 1,6'sının Eğitim Sen diğer kalanların ise diğer sendika üyelerinden oluşmasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Çok sayıda eğitimcinin mülakata itiraz ettiğini ifade eden Nasır şöyle devam etti: "Sendika olarak haksızlığa uğradığını düşünen meslektaşlarımızın maruz kaldıkları hukuksuzluklar karşısında yasal zeminde sendikal mücadeleye davet ediyoruz. Yapılması gereken öncelikle milli eğitim müdürlüklerine itiraz edilmesi, ardından da gerekirse hukuki mücadele başlatılmasıdır. Sendikamızın hukuk servisi gerekli mücadele içih destek verecektir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri