Yeşilay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Yeşilay Konya Şubesi tarafından 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanacak hafta ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Bera Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına Yeşilay Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Hakkı Taşkapu, Şube Başkan Yardımcısı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil'in yanı sıra Eski Şube Başkanı Ali Sabri Pişkin ile bazı doktorlar ve Yeşilay Genlçlik Kulübü üyesi öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan Hakan Hakkı Taşkapu, Yeşilay Haftası kapsamında ülke genelinde renkli etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyledi. Taşkapu, Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısıyla Konya'da bağımlılıklara karşı farklılık oluşturmak amacıyla sanattan spora kadar çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyledi.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SÜRECEK
Yeşilay'ın bugüne kadar toplum ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını dile getiren Taşkapu, "Bu yıl, 'İyiki Yeşilay var' sloganını kullanacağız. Bu haftada bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Konya'daki Yeşilay gönüllülerimizle hafta münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, etkinlik ve seminerlerimizle bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunacağız" dedi. Etkinlikler hakkında da bilgi veren Taşkapu, "Çeşitli resmi kurum ve okullarda bilgilendirme toplantıları yapacağız. Radya ve televizyon programları organize edeceğiz. Üniversitelerdeki genç Yeşilay Kulüpleri fakültelerde stant açacak. 5 Mart'ta Vali Muammer Erol'u ziyaret edeceğiz. Valimizin koluna Yeşilay pazubantı takmayı planlıyoruz" sözlerini kullandı.
SENTETİK MADDELER ÇOK SATILIYOR
Sigara, nargile ve uyuşturucu bağımlılığına da dikkat çeken Taşkapu, "Sigara kullanımı hayli düştü. İnsanlar sigaradan uzaklaşıyor. Devlet bu konuda hayli gayret sarf etti. Maddi ve manevi hiçbir yükten kaçınmadı. Başarılı oldu. Sigara bırakmaya ayrılan bütçe, sigara içenlerin tedavisi için harcanan bütçeden çok çok düşük. Nargile kullanımı ise arttı. Nargile için yasaklar ve cezalar getirildi. Alışkanlıkların bırakılması kolay değil" açıklamasında bulundu. Uyuşturucu kullanımı hakkındaki soruya da yanıt veren Taşkapu, şunları söyledi: "Yakın zamanda Konya AMATEM sorumlusu İbrahim Eren ile görüştük. Bilgi alışverişinde bulunduk. Uyuşturucu bağımlılarının sayısı hayli fazla. AMATEM'e diğer illerden de gelen çok. Geçmişte uyuşturucu maddeler ottan yapılırdı, şimdi sentetik maddeler var. Merdiven altında ve laboratuvarlarda uyuşturucu madde üretiliyor. Piyasaya hızla giriyor. Ulaşılabilirliği yüksek. İnternetten satışı bile var. İnşallah uyuşturucu ile mücadele noktasında da yol alırız" sözlerini kullandı.
KERİM ATICI