Namoğlu: Acımasızca vurmayalım

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Türk hakemliğinin gelecek yıllarda, bugünden çok daha iyi durumda olacağını söyledi
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Türk hakemliğinin gelecek yıllarda, bugünden çok daha iyi durumda olacağını söyledi. TSYD’nin düzenlediği 49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri’nde gerçekleştirilen “Zirveye yürüyen hakemliğimiz” konulu oturumda açıklamalarda bulunan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Türk hakemlerinin, bu sene futbol tarihinin en fazla uluslararası maçını yönettiklerini kaydederek, şöyle konuştu: “43 Avrupa maçında hakemlerimiz orta hakemlik yaptı. Bu sayı geçmiş yıllarda 30’lardaydı. Türk hakemliğinin bugününü kurtarmayı değil, yarınlarının da temellerini atmaya başlıyoruz. Türk hakemliği gelecek yıllarda, bugünden çok daha iyi durumda olacaktır” diye konuştu.
Hakemin başarı kriterinin, o ülkenin hakemlerinin uluslararası düzeyde aldığı görevlerle ölçülebileceğini savunan Namoğlu, “Bir teknik direktörümüz, ‘Türk futbolunda maalesef yeni yetenekler yetişmemekte ve futbol geriye gitmektedir’ dedi. Türk hakemlerinin uluslararası görevlendirilmeleri başarısını göstermektedir. Türk hakemliği ilerlemektedir ve başarılıdır. Eleştiri olacaktır ama eleştiri dozu önemlidir. Ben 18 sene UEFA’da görev yaptım. 12 sene de FIFA hakemi olarak görev yaptım. Eleştiri yapıcı olmalıdır. 90 dakikayı film şeridi gibi ağır çekimlerle gösteren bir başka ülke yoktur” ifadesini kullandı.
İNSAFLI OLALIM
Türk toplumundan ricada bulunan Namoğlu, “Acımasız bir şekilde vurmayalım, insaflı olalım. Bugün maçlardaki pozisyonlar film şeridi gibi gösterilmektedir. Bizler pozisyonları, gösterilen ağır çekimlerdeki gibi göremeyiz. Bu şekilde bakarsak doğru olmaz” ifadesini kullandı.  MHK Başkanı, 1923 yılında kurulan TFF’de, hafta içi lig maçı hatırlamadığını dile getirerek, “İkinci yarının başladığı 3 Ocak’tan itibaren hakemlerimiz 32 günde 97 maçı yönetecek. Hiç kimse ‘Hakemlere bu sene fazla yük yükleniyor, biraz insaflı olalım’ demiyor. Teknik direktörler bunu söylüyor. Örneğin Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal, 3 günde bir maç oynamanın zorluğunu söyleyerek, oyuncularını puan kaybettiğinde anlayışla karşılıyor” şeklinde konuştu. Namoğlu, bu sene olağanüstü bir durum yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi: “Futbolun her ögesinin adaptasyonu sezona başlarken düşüktü. Liglerin 1 ay ötelenmesi herkesi etkilemiştir, biz de insan olduğumuz için hakemleri etkilediğini kabul ediyorum. Sezona başlarken 2-3 hafta bu çalkalanmanın etkisiyle bazı hatalarımız oldu. Ancak daha sonra geçmiş yıllara göre çok daha iyi maç yöneten ve sahada kendini kabul ettiren konuma geldiler.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri