Namazgahta şehitler anıldı

Bin aydan daha hayırlı olan ve ramazan ayının 27. gecesine rast geldiği tahmin edilen Kadir Gecesi önceki gece idrak edildi

Bin aydan daha hayırlı olan ve ramazan ayının 27. gecesine rast geldiği tahmin edilen Kadir Gecesi önceki gece idrak edildi. Gecede Müslümanlar ibadet etmek için camilere akın etti, camiler doldu taştı. Kadir Gecesi’nde camilerin yanı sıra Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından Musalla Mezarlığı’nın yanındaki Garnizon Şehitliği’nde bulunan Namazgah’ta bir program düzenlendi.

Selçuklular Döneminde sefere çıkarken ordunun dualarla uğurlandığı bir yer olan Namazgah’ta daha sonraki dönemlerde bayram namazları ve mübarek gecelerde toplanılıyordu. Selçuklu İlçesinde Musalla Mezarlığı içerisinde Şehitlik yanındaki Namazgah’ta atalarımızdan miras kalan tarihi geleneğimizi devam ettirmek ve vatan uğuruna canlarını veren şehitleri anmak için Selçuklu İlçe Müftülüğünce Mevlid-i şerif ve dua programı yapıldı. Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan Kadir Gecesinin önemi hakkında vaaz verdi. Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu ve bu gecede samimi bir şeklide yapılan duaların geri çevrilmeyeceğinin müjdelendiğini belirten Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan, “Yılda bir defa olan ve bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’nin kadrini bilmeli, geceyi ibadet ve günahlardan bağışlanmak için dua ile geçirmeliyiz. Bu özel günde şehitlerimizi de anmak, onların da ruhlarına bir Fatiha okumak için, bu geceki programımızı Şehitlik yanındaki Namazgah’ta yapalım istedik. Gecemizin hayırlı olmasını diliyorum. Allah, vatanımızın bölünmezliği ve milletimizin birliği için yaptığımız duaları da kabul etsin” diye duada bulundu.

 Hacıveysizade Cami müezzini Ahmet Dilek Teravih namazını kıldırdı. Teravih namazının ardından şehitler için Kuran-ı  Kerim ve Mevlid-i Şerif okunup dualar edildi. Programa Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da katıldı.

MEHMET ALİ ÖZYER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri