Namaza sıkı sarılın

‘Miraç Kandili’nde eller semâya kalktı. Vatandaşlar, Kapu, İplikçi, Şerafettin ve büyük camilere akın etti. İplikçi Camii’nde konuşan Hasan Basri Balcı, “Peygamber Efendimiz miraçtan namaz hediyesi ile dönmüştür. Bu hediyeye sahip çıkın. sarılın” dedi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.S.) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gittiği ve buradan göğe yükseldiği gece olan Miraç Kandili'nde vatandaşlar camilere akın etti. Akşam namazı sonrası büyük camilere ve mahallelerindeki camilere giden vatandaşlar yapılan sohbet ve dualara katıldı. Vatandaşlar günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı. Anadolu gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi tarafından ‘Miraç Kandili Programı’ düzenlendi. İplikçi Camii’nde düzenlenen programda İlhahiyatçı-Yazar Hasan Basri Balcı, cemaate hitap etti. Yatsı namazı öncesi düzenlenen programa yoğun ilgi nedeniyle bazı vatandaşlar konuşmayı cami dışarısında dinledi. Cemaate AGD Meram Temsilciliği tarafından süt ikramında bulunuldu. Miraç hadisesi gerçekleştiği zaman peygamber efendimiz 3 hediye ile döndüğünü ifade eden Hasan Basri Balcı, “Bu hediyelerden birisi de, cennetin anahtarı, müminin miracı, mümin ile kafir arasında en büyük fark namazdır. Miraçtan miraca camileri doldurmayalım. Hristiyanlar da pazardan pazara kiliseleri dolduruyor. Kimimiz cumadan cumaya, kimimiz bayramdan bayrama namaza, cemaate gidiyoruz. Sahabe bir vakit namazını kaçırana bir hafta taziyeye gidiyormuş. Gelin namaza sımsıkı sarılın” dedi.

PEYGAMBERİN SÜNNETİNE SARILIN

Miraç hadisesi gerçekleştiği zaman müşriklerin Peygamber Efendimizi yalancılıkla ve sihirbazlıkla suçladığını ifade eden Balcı, şöyle konuştu: “Sahabelere bu olay sorulduğu zaman alınan cevap ise ‘O ne demişse doğrudur’ dan başka bir şey olmamıştır. Ama şimdiki ilahiyatçılarımıza bakıyoruz, o sığ akıllarına uymayan hadisleri inkar eder olmuşlar. Hadisin senedi var, sahih ama doğru olmayacak, bu cehalet ancak okumakla kazanılır. Gelin peygamber efendimizin sünnetine sarılalım. Televizyonlarda, orada burada şarkıcıları dinlersiniz günahkar olursunuz ama, televizyonlarda öyle ilahiyatçılar var ki dinleseniz insanı gavur bile yapar. Şöyle bir dinleseniz, altyapı olmadığı için doğruymuş felan diyebilirsiniz. onun için ne olur ehl-i sünnet itikadına dair bir kitap okuyun. Öncelikle imanımızı kurtarmamız lazım. Sonrasında ise ilk farz namaz geliyor. Namaz için de Kur’an lazım. Namazdaki manayı bozan her yanlış okuma namazı bozar. Dünyayı kazanmak adına ilkokul, lise, üniversiteye 20-25 senemizi ayırıyoruz, 20-25 milyarımızı ayırıyoruz ama Kur’an’ı öğrenmek adına 15 günümüzü, 15 saatimizi ayırmıyoruz. Ne geldiyse bu yüzden başımıza geldi.”

KUR’AN’SIZ ZELİL OLURUZ

Peygamber Efendimiz’in ‘Muhakkak ki Allah kavimleri Kur’an’la yüceltir ve yükseltir’sözünü hatırlatan Balcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Kur’an’ı okumayı, amel etmeyi, ahlaklanmayı ve hükmüyle hükmetmeyi terk edenleri ise zelil ve hakir eder. Tarih bunu ispatlıyor. Kazandıklarımızın bereketi olmaz, iki yakamız bir araya gelmez. Rasulullah’a boykot dönemi başladığında bir ot bulsalardı onu yiyeceklerdi ama o bile yoktu ama bir kişi bile dinini terk etmemişti. Biz üç kuruş kazanacağız diye namazı, cemaati terk ediyoruz. Miraç hadisesi gerçekleştiği zaman peygamber efendimiz 3 hediye ile dönüyor. Birincisi Bakara Suresi’nin son 2 ayeti, şirk koşmadan ölenlerin neticede affedilip cennete gireceği, İkincisi cennetin anahtarı, müminin miracı, mümin ile kafir arasında en büyük fark namaz hediye ediliyor. Seccadeye baş koymak demek Allah’ın (C.C.) o başı öpmesi demektir. Kulun Allah’a en yakın olduğu, duaların en çok kabul olduğu an. Eğer baş secdeye değmiyorsa baş olma özelliğini kaybetmiştir. Onun için namaza sahip çıkalım. Namazı cemaatle, huşu ile ve ölçüsüyle kılalım. Başta biz hocaefendiler, imam-hatipler camide, cemaatle olalım. Şimdi ufak bir toplantım var diye cemaat terk ediliyor, hatta kazaya bırakılıyor. Peygamber Efendimiz ruhunu namaz diye diye teslim etti. Gelin kendimizin bir muhasebesini yapın. Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri