Nakilden etkilendi,2 hastaya hayat verdi

Antalya'daki yüz naklinden etkilenen Konyalı ailenin bağışladığı 84 yaşındaki Muharrem Gök'ün karaciğeri, Ankara'da nakil bekleyen 66 yaşındaki Bayram Küçükdoğru'ya hayat verdi

Konya'da yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Muharrem Gök'ün ailesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleşen yüz naklinden etkilenerek, yaşlı adamın organlarını bağışlamıştı. Gök, bağışlanan organlarıyla 3 kişiye hayat verdi. Gök'ün karaciğeri, Ankara Medicana International Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda 66 yaşındaki Bayram Küçükdoğru'ya nakledildi. Karaciğer nakline uzanan hastalık sürecini anlatan Küçükdoğru, karnında şişlik ve
kanama şikayetleri olduğunu ve yürürken, merdiven çıkarken çok zorlandığını anlattı. Uzun süren kanama ve kusma şikayetleri üzerine hastaneye kaldırıldığını belirten Küçükdoğru, doktorların karaciğer naklinin zorunlu olduğunu söylediklerini belirtti. Nakilden sonra çok rahatladığını ve çok mutlu olduğunu belirten Küçükdoğru, hastaneden çıkınca eşi dostu ziyaret edeceğini ve torunlarıyla hasret gidereceğini söyledi. İleride kendisinin de organlarını bağışlamak istediğini söyleyen Küçükdoğru, "Hepimiz din kardeşiyiz, birbirimize yardımcı olmalıyız" dedi. 
Bayram Küçükdoğru'nun eşi Selma Küçükdoğru ise, "Ben kocamı kaybettiğimi düşünürken organ nakliyle tekrar hayata bağlandık. Organ naklini herkes yapmalı. Özellikle yüz naklinden sonra organ nakline olan duyarlılık arttı. Benim oğlum da bütün organlarını bağışladı. Şeker hastası olmasam ben de bağışlardım. Ameliyatı yapan doktorumuza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 
Operasyonu gerçekleştiren Organ Nakli Direktörü Prof. Dr. Sadık Ersöz, organ nakline olan duyarlılığın medya sayesinde arttığını söyleyerek, "Medyada çıkan haberlerin olumlu yansımaları oluyor. İnsanlar güzel sonuçlardan etkileniyor" dedi. Nakli yapan hastanın çok yaşlı olmasına rağmen karaciğerinin çok iyi durumda olduğunu ifade eden Ersöz, "İnsanların yaşı vardır, organların yaşı yoktur" dedi. "Organ nakli yapacak insanlar, yaşı çok dikkate almasın" diyen Ersöz, nakil yapılan hastanın ameliyat sonrasında çok hızlı bir iyileşme sürecine girdiğini ve karaciğerin bir günde normal değerlere döndüğünü söyledi.
İHA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri