Nakil başarılı geçti

Beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan 45 yaşındaki Fatma Kahveci'nin böbreğinin, 4 yıldır böbrek yetmezliği çeken 30 yaşındaki Mustafa Aladağ'a nakli başarıyla gerçekleşti
Kocaeli'nde sağlık memuru olarak çalışan Mustafa Aladağ, nakilin yapıldığı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıldır böbrek nakli için sıra beklediğini söyledi.
Nakil öncesi haftada 3 gün 4'er saat diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü belirten Aladağ, ''Yaklaşık 5 yıl önce bir trafik kazası geçirdim. Bu trafik kazasında sol el parmaklarımdan ikisini kaybettim. Kazadan sağ çıkıp kurtulduğuma sevinirken, böbreklerimdeki rahatsızlık baş gösterdi. Ancak hayata daha sıkı sarıldım'' dedi.
Uygun böbreğin bulunacağı noktasında hiç umudunu kaybetmediğini ifade eden Aladağ, şunları kaydetti:
''Diyalize bağlanmak için hastaneye gittim. Diyalize bağlıyken böbrek nakli konusunda bir telefon geldi. Hemen uçakla Konya'ya geldim. Gerekli tahlillerin ardından böbrek naklinin uygun olacağı kararlaştırıldı. Nakil yapıldıktan sonra sanki yeniden dünyaya geldim. Çok mutluyum. İnsanlar organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalı. Çünkü benim gibi nakil bekleyen birçok kişi var. Kadavradan nakiller umutları yeşertiyor. Ben de olduğu gibi...''
Bir çocuğu olduğunu ve eşinin yaklaşık bir ay sonra ikinci çocuklarını dünyaya getireceğini anlatan Aladağ, ikinci bebeklerinin henüz dünyaya gelmeden kendilerine uğur getirdiğini sözlerine ekledi.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, böbrek naklinin başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
Doç. Dr. Erikoğlu, 2 saatlik bir operasyonun ardından yapılan nakil sonrası Aladağ'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
Önceki gün, Konya Numune Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 45 yaşındaki Fatma Kahveci'nin iki böbreği ve karaciğeri bağışlanmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri