Nakdi yardımı tercih edin


Tüketiciler Birliği Ramazan ayında özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere verilmek üzere hazırlanan Ramazan paketleri yerine ailelere nakdi yardım yapılmasının daha uygun olacağını belirtiyor.

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, Tüketiciler Birliği olarak Ramazan paketlerinin doğru bir tercih olmadığına inandıklarını belirterek, "Bu paketler, piyasadaki malların özellikle paketlerin içine konulan kuru bakliyat, un, yağ gibi ürünlerin fiyatlarında artışa neden olabiliyor. Bu ürünlere olan talebin bir anda artması, normalde gidip bu ürünleri almak isteyen vatandaşların da mağdur olmasına neden olabiliyor. Ayrıca bu paketlerin verileceği aileler, parasal olarak durumu iyi olmayan aileler. Bu ailelerin sadece yemek değil başka ihtiyaçları da var ve bunlar bu paketlerle karşılanamıyor. Bu nedenle Ramazan paketi yerine nakdi yardımın daha uygun olacağını düşünüyoruz" dedi. 
Bazı kötü niyetli kişilerin bu tür paketler hazırlarken tarihi geçmiş ya da son kullanım tarihi yaklaşmış ürünleri pakete koyduğunu da ifade eden Dinç, "Bu tür kişiler, ellerinde kalan tarihi geçmiş ya da yaklaşmış ürünleri ellerinden çıkarmak amacıyla bu paketlere koyuyor. Kapalı olan kutuya bakamayan tüketici de içini açıp bakmadan almak zorunda kalıyor. Biz, Ramazan ayı sonunda çöplere atılmış çok sayıda ramazan paketi buluyoruz. Bu tamamen israftır" şeklinde konuştu. 
"HEDİYE ÇEKLERİ TEKELCİLİK OLUŞTURUYOR" 
Ramazan paketine alternatif olarak sunulan hediye çeklerinin de amacı dışında kullanıldığını ifade eden Dinç, "Bu tür hediye çekleri, insanları tek bir firmaya ve o firmanın belirlediği ürünlere yönlendiriyor. O firma ve o firmanın gösterdiği ürünlerin dışında ürünleri alamıyorsun. Bu da bir nevi tekelleşmeye yol açıyor. Bu nedenle de nakdi yardımın daha uygun olacağına inanıyoruz. Ramazan'da yardım etmeyen kişi, bir ailenin yemek ve temel ihtiyaçlarını hesaplayarak buna uygun bir nakdi miktarı o aileye verirse, hem o aile gıda ihtiyacını hem de diğer zaruri ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamış olur" dedi.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri