Müzik eğitimi alan emekliler koro kurdu

Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Emekliler Lokali'ne gelen üyelerden oluşan ve yaşları 53 ile 79 arasında değişen 28 kişilik emekliler korosu, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirecek.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada, Belediye tarafından kurulan Emekliler Lokali'ne 500 kişinin üye olduğunu, bu kişilerin sürekli aktif olması için çaba gösterdiklerini söyledi. 
Belediye olarak fiziki çalışmaların yanında sosyal ve kültürel çalışmalara da büyük önem verdiklerini, bu doğrultuda da Emekliler Lokali'nde bugüne kadar birçok sosyal çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade eden Akyürek, ''Meslek hayatlarını tamamladıktan sonra hem aktif olarak yaşamak, hem de tecrübelerini toplumun yararına sunmak isteyen emeklilerimizin üye olduğu merkezimizde son olarak düzenlediğimiz koro çalışması büyük ilgi gördü. Alınan talepler doğrultusunda emeklilere müzik eğitimi vermeye karar verdik. Yaklaşık bir yıl önce de 3 hafta boyunca lokale üye olan kişilerin müracaatlarını değerlendirdik'' dedi. 
Üyelere, alanında uzman hocalar tarafından müzik eğitim verildiğini, eğitimler tamamlandıktan sonra tekrar bir seçme yapıldığını anımsatan Akyürek, şunları anlattı: 
''Seçmelerden sonra yaşları 53 ile 79 arasında değişen 28 kişilik emekliler korosu oluşturuldu. Koroya katılan üyelerimiz, hem boş vakitlerini değerlendirmenin, hem de yeni şeyler öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bu örnek çalışmaya katılarak sanatla haşır neşir olan büyüklerimiz, hayata pozitif bakarak gençlere de örnek oluyorlar. Emekliler Korosu ilk konserini, mayıs ayında düzenlenecek bir programla verecek. 6 ay boyunca haftanın 3 günü 2'şer saat müzik dersi alan Emekliler Korosu vatandaşlara Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserleri seslendirecek.'' 
Akyürek, emeklileri aktif hale getirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla kurulan lokaldeki çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini bildirdi. 
''BU YAŞTAN SONRA MÜZİK EĞİTİMİ ALIP NE YAPACAKSIN? 
Korada bulunan Mustafa Kocaer (63), müzik eğitimini severek aldığını, ilk başta çevresindeki kişilerin 'Bu yaştan sonra müzik eğitimi alıp ne yapacaksın?' diyerek tepki gösterdiğini söyledi. 
Ancak bunların hepsine kulak tıkadığını vurgulayan Kocaer, ''3 yıl önce yakalandığım kanser tedavisi nedeniyle kemoterapi tedavisi gördüm. Müzikle bu hastalığı daha rahat yeneceğimi düşünüyorum. Çünkü burada olmak beni çok mutlu ediyor. Bizleri aldığımız eğitim rahatlatıyor'' dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri