Müzeler, tarihi değerlerimizi gelecek nesillere taşıyan ölümsüz hafızalardır!

18 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında “Hat Sanatında Makili” sergi açılışı Vali Vahdettin Özkan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Mevlâna Müzesinde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Özkan’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Müze Müdürü Naci Bakırcı, Konya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Gülgün Atalay, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz katıldı.

Açılış öncesinde konuşan Vali Özkan; “Hattat Hüseyin Öksüz hocamız memleketimiz ve ülkemiz açısından geleneksel değerlerimizin gençlerimize aktarılması yönünde büyük bir şans, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Müzeler haftasının önemine değinen Vali Özkan; “Müzeler haftası tarihimizin, değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması yönünde önemli. Müzeler, dünyada olduğu gibi Anadolu’daki değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması yönünde önemli bir kurum. Müzecilik faaliyeti kapsamında bu tür sergiler sadece bir hafta değil her gün bu tarih şuurunu yaşamaya vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılışın ardından Vali Özkan ve katılımcılar hat sanatı ile yapılan tabloları inceleyerek Öğretim Görevlisi Hattat Raziye Yılmaz’dan bilgi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri