Müze Meram büyük ilgi görüyor

Müze Meram ziyaretçilerine bir taraftan şehrin kadim kültürünü deneyimleyerek anlatırken diğer taraftan da şehrin sosyal yaşam kültürünü yakından tanıtmayı amaçlıyor.

Konya ve Meram’ın zengin yaşam kültürünü, tarihini, gelenek ve göreneklerini bugüne ve yarına taşımak amacıyla Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi (Müze Meram), içeriği, konsepti ve sosyal, kültürel etkinlikleriyle misafirlerinden yoğun ilgi görüyor. Dutlu Caddesi üzerinde geleneksel Konya evlerinden esinlenerek tasarlanan Müze Meram ziyaretçilerine bir taraftan şehrin kadim kültürünü deneyimleyerek anlatırken diğer taraftan da şehrin sosyal yaşam kültürünü yakından tanıtmayı amaçlıyor.

KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMAK İSTEYENLERE ÖZEL BİR FIRSAT

Müze Meram’ın, ilçenin sosyal hayatının renklenmesi ve turizminin zenginleşmesi adına atılmış önemli adımlardan biri olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, müzenin sadece bugüne değil yarına da hizmet eden önemli bir proje olduğunu kaydetti. Aynı avlu içerisinde karşılıklı konumlanmış iki geleneksel Konya evi ve arkasındaki bağ arazisinden oluşan müzenin etnografik içeriği ile ziyaretçilerine tarihte yolculuk yaptırdığını ifade eden Başkan Kavuş, “Ecdadın bize bıraktığı mirası daha da ileriye taşıyacak kadar değerli bir yatırım olan Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi’ni gezenler adeta geçmişe bir yolculuk yapıyorlar. Kapısından girenleri yüz yıl öncesine götüren müzemizde Meram insanının tüm yaşam dönemlerine dair hemen hemen her şey var. Müze Meram ayrıca, belediyemiz tarafından oluşturulan tarih, gezi ve turizm rotası üzerinde bulunuyor. Burası etkinlikleriyle de göz dolduran bir mekan oldu. Bize ait olan yemeğinden eğlencesine, el sanatlarından ‘geçmiş zaman olur ki hayali cihana değer’ tadında Konya anlatımlarına kadar her yönüyle Müze Meram, geçmişi özleyenlere ve mazimizi, kültürümüzü evlatlarına anlatmak isteyenlere özel bir fırsat sundu” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri