"Müzakereler Oyalanmaya Devam Ederse Alternatif Politikalarda Daha Özgür Oluruz"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, müzakere sürecinde daima yapıcı bir rol oynayacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, müzakere sürecinde daima yapıcı bir rol oynayacaklarını söyledi. Buna rağmen Kıbrıs Rum kesiminin oyalamaya dönük tutumunun devam etmesi halinde alternatif politikalarda daha özgür olacaklarını söyledi.

KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere adaya gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından da kabul edildi. Atalay’a, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın da dahil olduğu bir heyet eşlik etti.

“Sizin bayramınız bizim de bayramımız” diyen Atalay, 30 yılda çok şeyin değiştiğini, KKTC’nin daha büyük, daha güçlü bir ülke haline geldiğini söyledi. Türkiye'nin KKTC’nin her açıdan gelişmesi ve daha iyi şartlara ulaşması için her türlü desteği verdiğini belirten Atalay, müzakere sürecinin canlandığını ancak Kıbrıs Rum kesiminin oyalamaya yönelik bir tutum içinde olduğunu belirtti.

Kıbrıslı Türklerin ve Türkiye’nin bu süreçte daha atak davrandığını ifade eden Atalay, sürecin sorunları anlatmaya vesile olması temennisini dile getirdi.

Atalay, müzakere sürecinde daima yapıcı bir rol oynayacaklarını, ancak bunların sonucunda Kıbrıs Rum kesiminin oyalamaya dönük tutumunun devam etmesi halinde alternatif politikalarda daha özgür olacaklarını söyledi.

Atalay’ın Cumhuriyetin 30. yıl kutlamalarına katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Siber de, görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını umut ettiklerini ancak iç dinamiklerin önemli olduğunu anlattı.

“Olası bir çözümde bizi güçlü kılacak olan halkımızın özgüvenini yüksek tutacak olan kendi kurumsal yapımızın güçlü olmasıdır.” diyen Siber, meclisteki çalışmalarını bu bilinçle yürüttüğünü anlattı.

Kurumsal yapıların ve halkın güveni ve aidiyet bağı açısından önemine vurgu yapan Siber, “Meclis halkındır” düşüncesini hakim kılmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri