Muzaffer Tekin, 'Kumpas' İddiasıyla İlgili İfade Verdi

Ergenekon davasının kumpas olduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında davanın sanıklarından eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, savcıya ifade verdi. Tekin, Ergenekon dosyasında görev alan savcı ve hakimlerden şikayetçi olduğunu...

Ergenekon davasının kumpas olduğu iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında davanın sanıklarından eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, savcıya ifade verdi. Tekin, Ergenekon dosyasında görev alan savcı ve hakimlerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Ergenekon davasında 2 kez ağırlaşatırılmış müebbat ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılan Muzaffer Tekin, kumpas iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında ifade vermek için İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 12 sayfalık suç duyurusu dilekçesi veren Tekin daha sonra Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mesut Erdinç Bayhan’a müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Dilekçesindeki ifadelerini savcılıkta da tekrarlayan Tekin, Ergenekon davasına bakan eki özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, duruşma savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Mehmet Murat Dalkuş ile soruşturma savcısı Zekeriya Öz’den şikayetçi oldu.

Tekin, şikayetçi olduğu hakim ve savcıların “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, görevi kötüye kullanmak, deliller üzerinde tahrifat, gerçek dışı ve usulsüz delil temin etmek, iddianamede yer almayan suçlamalara ilişkin belgelere dava klasörlerinde yer vererek ve basına sızdırarak deformasyon haberlerin çıkmasını sağlayarak adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Savcılığa sunulan dilekçede, “Bu süreçte çok sanık ağır hastalıklara yakalanmış, intihar etmiş, ailelerin hayatı kabusa dönmüştür. Muzaffer Tekin de bu sürecin mağdurlarından olarak yapılan haksızlıklara dayanamamış ve pankreas kanserine yakalanmıştır. Şu an kanserle mücadele eden Muzaffer Tekin’i ve ailesini mağdur edenlerin adaletin tecellisi için adalet namına yargı önünde mutlaka hesap vermesi gerekmektedir.” denildi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Tekin, “Bir şer yapılanmasından bahsediliyor ise bunun sadece emniyet ayağı ile yetinemezsiniz. Mutlak yargı ve maalesef medya içindeki bir takım odaklarının da ortaya çıkarılması düşüncesindeyim.” dedi.

Kimlerden şikayetçi olduğu sorulan Tekin, “Benim yargılandığım davanın savcılarının hepsinden şikayetçiyim. Başta Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın. Mahkeme heyetinin hepsinden.” cevabını verdi.

Tekin, Ergenekon davası başladığında mahkeme başkanı olan Köksal Şengün’den övgüyle bahsederek, “Mahkeme başladığı zaman gerçekten dürüst, güven verici bir yargıcımız vardı. Köksal Şengün. Ben inanarak, çok da önemseyerek savunmalar yapmaya başladık. Ama o mahkeme başkanına bile tahammül edilemedi. Neden? Çünkü olayı çözmüştü. Ağır müebbetlere tahliyeler istedi. En sonunda adamı bizim mahkememizden tahliye ettiler.” ifadelerini kullandı.

Tekin, Ergenekon sanığı Osman Yıldırım’ın birileri tarafından kurgulandığı ve kendisini suçladığı iddiasını tekrarladı. Şikayetlerinin HSYK’ya ulaştırılmak üzere savcılığa verdiklerini belirten Tekin’in avukatı Selin Deviren Tahtabiçen, “Danıştay saldırısı geldi masum insanların üstüne atıldı. Bunu lütfen kamuoyundan rica ediyorum araştırın. Osman Yıldırım şu an nerede?” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri