Müvekkilimin İflasının Cemaatle İlgisi Yok, Son Seçimde Ak Parti'yi Destekledi'

Yeni Akit gazetesinde, Kavasoğlu Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Salim Kurt'la ilgili bugün yayınlanan, ‘Paralelin kasası patladı’ başlıklı haberin yalan ve gerçeğe aykırı olduğu bildirildi. Firmanın avukatı Seyhan Demir, müvekkili...

Yeni Akit gazetesinde, Kavasoğlu Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Salim Kurt'la ilgili bugün yayınlanan, ‘Paralelin kasası patladı’ başlıklı haberin yalan ve gerçeğe aykırı olduğu bildirildi. Firmanın avukatı Seyhan Demir, müvekkili Salim Kurt'un iflasının haberde yer aldığı gibi cemaatle ilgisinin bulunmadığını belirterek, "İflasın nedeni müvekkilimin banka kredisi ile fabrika kurmasıdır. Müvekkilimin hiçbir cemaatle bağlantısı yok. Herkesle, her grup ile aynı mesafede. Hatta bu seçimlerde AK Partiye destek vermişti." dedi.

MÜVEKKİLİMİN BORCU 500 DEĞİL 70 MİLYON’DUR

Basın toplantısı düzenleyen avukat Seyhan Demir, müvekkilinin Akit gazetesinde yer alan haberde bahsedildiği gibi 500 milyon borcu bulunmadığını belirterek, “Salim Kurt’un borcu 70 milyon Türk Lirası'dır. Bu bilgi tamamen yalan olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Bir algıdır.” diye konuştu. Haberde müvekkilinin paralarla kaçtığı bilgisinin tamamen yanlış ve kasıtlı olduğunu vurgulayan Demir, yıllık 100 milyon cirosu olan birinin 500 milyon lira toplayabilmesi ve bunu yanında götürmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

"MÜVEKKİLİMİN İFLASI TİCARİ YATIRIMLARLA İLGİLİDİR"

Eskişehir’de 96 KOBİ işletmesi olduğunu ve bunların yıllık ticaret hacminin 1.5 milyon doları bulduğunu anlatan avukat Demir, bu paranın altıda birinin müvekkiline ait olduğunu iddia etmenin akılla, mantıkla ve insafla izah etmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Müvekkilinin yeni fabrikasını kurarken bankalardan kredi kullandığını, daha sonra bu kredileri ve faizini ödeyemeyince de battığının altını çizen Demir, müvekkilinin iflasında kimsenin bir kastının olmadığını aktardı. Demir, “Müvekkilim iflası tamamen ticari nedenlerle olup, iflas etmesinin cemaatle hiçbir ilgisi yoktur. Kimsenin gizli kasası olmadığı gibi, hiç kimseye para götürmemiştir. İflasını istemeden bir gün önce, şahıslara ve bankalara ciddi miktarlarda ödemeleri mevcuttur.” diye konuştu. Haberin devamındaki ‘Artvin’den bin hayvan gitti’ yönündeki beyanında gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Demir, “Müvekkilimin Artvin ile ticari alışverişi yoktur. Buradan hayvan, et vs. hiçbir şey almamıştır.” şeklinde konuştu.

"YENİ AKİT MÜVEKKİLİMİ MEZE YAPIYOR, BİR GRUPLA BAĞLANTISI YOK"

Yeni Akit gibi medya bazı kuruluşlarının, hükümet ile cemaat arasındaki problemde müvekkilini adeta masaya meze yaptığını savunan Demir, müvekkilinin hiç bir cemaatle bağı bulunmadığına dikkati çekti. Müvekkilinin hiçbir cemaatle ilişkisinin olmadığını fakat AK Parti ile yakın bağının bulunduğunu vurgulayan Demir, şöyle dedi: “Hiçbir cemaat, cemiyet, vakıf ve dernekle direkt bağlantısı yoktur. Bütün cemaat ve cemiyetlerle eşit mesafede olup, herkese yardım yapan birisiydi. AK Parti'de yakın dostları ve arkadaşları bulunmaktadır.”

"MÜVEKKİLİM BİR GÜN ÖNCE ALACAKLILARINA BİR MİLYON LİRA ÖDEDİ"

Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müvekkilim kaçmadı. O bütün gayrimenkullerini iflas masasına sundu. Gitmeden bir gün önce bir milyon liralık ödeme yaptı alacaklılarına .Bu haber ve haberde beyanda bulunduğu iddia edilen kişilerle ilgili yasal hakları saklı tutuyoruz. Bu konu da yasal işlem yapacağımızı da sayın kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri