Mutlu şehir aileden başlar

‘Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi’ kapsamında Mevlana Kültür Merkezi’nde ‘Mutlu Aile’ konferansı düzenlendi. Programa ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu konuşmacı olarak katılırken vatandaşlar programa loğun ilgi gösterdi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Çağdaş Aile Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Mutlu Aile” konferansı Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda düzenlendi. Konferansa İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Anader ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destek verdi. “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” ile program Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edildi. Programa vatandaşların ilgisi yoğun olurken Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Mutlu aileler oluştuğu zaman mutlu şehirlerin de oluşacağını vurgulayan Akyürek, “Birbirimizi daha çok sevmeli ve değer vermeliyiz. Eksikliğini hissettiğimiz değerleri bu tür programlarla muhasebe fırsatı buluyoruz” dedi. Kadınlar üzerindeki şiddetin kalkması gerektiğini ifade eden Akyürek, “Biz aynı zamanda çocuklara yönelik yanlış uygulamaların da kalkmasını arzu ediyoruz. Konya ‘mutlu aile’ olarak Türkiye’ye örnek olmalıdır” şeklinde konuştu.

EFEDİMİZ’E DESTEK EVİNDEN GELİYORDU

Açılış konuşması sonrası İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun konferansına geçildi. Konuşmasında kadının ailedeki yerine değinerek başlayan Hatiboğlu, “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, bunu unutmayın. Bazı peygamberlerin eşleri yanlarında olmadı, arka döndüler. Fakat Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (S.A.S.) eşi Hatice annemiz hep O’nun arksında durdu, en zor anında Efendimiz’in yanında durdu” dedi. Cenab-ı Hakk’ın ayetinde ‘Biz senn yükünü alıp atmadık mı?’ dediğini hatırlatan Hatipoğlu, şöyle konuştu: “Peygamber Efendimiz dışarıda hiç destek göremiyordu ama evinde destek görüyordu. Peygamber Efendimiz’e ‘Şu Hatice’de ne buldun?’ diye soruyorlardı. Efendimize bütün çocuklarını o verdi. O Efendimizin hep arkasında oldu yanından ayrılmadı. Bu ailede kaybettiğimiz bir özelliktir. Efendimiz Hz. Hatice’yi kaybedince 1 ay evden çıkmamıştır. O’na bir vefa ile bağlıydı. Daha sonra amcası vefat etti. Bu olaylar sonrası sarsılmış bir vücuda Rabbimiz ‘gel yanıma’ dedi. Miraç olayı bu olaylardan sonra olmuştur.”

HİÇ BİR KADININ YAPAMAYACAĞINI YAPTI

Peygamber Efnedimiz’in birkaç gün ortalıkta görünmemesi üzerine gerçekleşen bir olayı hatırlatan Hatipoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Efendimiz zaman zaman tefekküre çekilirdi. Bunu da kimseye haber vermezdi. Efendimiz ortalıktan kaybolunca, ‘O’nu öldürdüler, kuyuya attılar’ gibi söylentiler yayıldı. Hz. Hatice Efendimiz’i çok aradı ama O’nun hakkında hiç bilgi alamadı. Daha sonra hiçbir kadının yapamayacağı bir şeyi yaptı. Kabilesinin ileri gelen erkeklerini yanına topladı ve şehrin kahve tarzı oturulan bir yerine baskına gitti. Bunu hiç sakınmadan ve korkmadan yaptı. oraya gitti ve haykırdı; ‘Eğer kocama bir şey yaptınız ise Kabe’nin rabbine and olsun ki, Mekke’yi başınıza yıkarım’ dedi. O böyle bir kadındı.”

HÂLİD ŞEN  merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri