Mutlu: Haltere katkım çok

Eski dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu, Türk sporuna ve halterine çok şey katmıştır, ancak göç sonrası Türkiyede yetişen bir halterci olarak benim de Türk halterine önemli katkılarım vardır dedi.
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) tarafından düzenlenen, “Zorunlu Göçün 20. Yıl Etkinlikleri” kapsamında Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan, “Göç Anıları ve 89 Göçünün Türk Sporuna Katkıları” konulu panele katılan Halil Mutlu, bugüne kadar birçok panel ve söyleşide yer aldığını, ancak göçmenler tarafından düzenlenen bu organizasyonda bulunmaktan dolayı ayrı bir mutluluk yaşadığını söyledi. Mutlu, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göçün 1986 yılında başladığını ifade ederek, Naim Süleymanoğlu, Sezai Güler, Sunay Bulut, Ayhan Akış gibi haltercilerin 1989 yılı sonuna dek Türkiye’ye geldiğini, kendisinin ise 31 Aralık 1989’da ailesini de geride bırakarak Türkiye’ye göç ettiğini anlattı.
Halil Mutlu, şöyle konuştu: “Naim Süleymanoğlu Türk sporuna çok şey katmıştır, ancak göç sonrası Türkiye’de yetişen bir halterci olarak benim de Türk halterine önemli katkılarım var. Tüm ailemi geride bırakarak Türkiye’ye geldim. Ailemi yeniden yanımda görmem için tek şansım vardı, o da başarılı olmak. Bu da 5 yılımı aldım. 5 yıl sonra Türkiye’de de önemli sporcuların yetişebileceğini herkese gösterdik.”
Eski Bursasporlu futbolcu Mümin Kaşmer ise 1989 yılında Türkiye’ye gelmek isterken Bulgarlar tarafından Portekiz’de bir takıma satıldığını, Türkiye’ye 1991 yılında gelebildiğini anlattı. Türk futboluna gerek futbolcu gerekse menajer olarak iyi hizmet ettiğine inandığını ifade eden Kaşmer, birçok ünlü Bulgar futbolcunun Türkiye’ye gelmesinde önemli rol oynadığını vurguladı. Eski güreşçilerden Mustafa Gürler de Bulgaristan’dan gelen sporcuların Türk güreşine fizik gücü anlamında önemli katkıları olduğunu, bunun teknikle birleşmesiyle önemli mesafeler katedildiğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri