‘müteahhitlerin En Büyük Sorunu Arsa Sıkıntısı’

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Yasin Işık, müteahhitlik sektörünün yaşadığı arsa sorununun bir türlü çözümlenemediğini söyledi. Işık, kentin bazı yerlerinde de imar planı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu savundu. ATO Meclisi’ne...

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Yasin Işık, müteahhitlik sektörünün yaşadığı arsa sorununun bir türlü çözümlenemediğini söyledi. Işık, kentin bazı yerlerinde de imar planı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu savundu. ATO Meclisi’ne temsilcisi olduğu müteahhitlik sektörünün durumuna yönelik bir rapor sunan Yasin Işık, “Adana’nın imar durumu, kentsel dönüşüm ve müteahhitlerin yaşadığı sorunların çözümü” konusunda beklentilerini dile getirdi.

Arsa sıkıntısının uygulama iptalleri, mahkeme kararları ve yanlış imar planlarından kaynaklandığını ifade eden Işık, “Örneğin, Alparslan Türkeş Bulvarı’nın bir kısmı ve Karataş Yolu kenarları ticaret imarlı arsalara otel, ofis, iş merkezi yapılması mümkün değildir. Buraların Merkezi İş Alanı (MİA) veya ticaret+konut şeklinde imarlarının değiştirilmesi gerekir.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin “İmara yeni yerler açılmasın, kentsel dönüşüme ağırlık verilsin” şeklindeki yaklaşımını desteklediklerini ancak daha önceden imar uygulaması yapılmış özellikle Milli Emlak’la sorunlu yerlerin çözülmesi gerektiğini vurgulayan Işık, “Kabasakal-Özal Bulvarı’nın göl tarafı villa arsaları, Gürselpaşa’nın bir kısmı için Defterdarlıkla istişare edilerek çözülmesi sağlanmalıdır. Yine Real bölgesinin arkasında bulunan arsaların mutlak tarım arazisi ile daha önceden imar hakkı verilmiş yerler birbirinden ayrıştırılmalıdır.” diye konuştu.

Müteahhitlik sektörünün devletten teşvik istemeyen çok büyük istihdam ve ekonomi meydana getiren kuruluşlardan oluştuğunu dile getiren Yasin Işık, önlerinin açılmasının her yönüyle memlekete fayda getireceğini hatırlattı. Kentsel dönüşümün merkezden dışarıya doğru yapılmasını; belediyelerin de kentsel dönüşümü teşvik için yoğunluk artışı gibi imar düzenlemelerine gitmelerinin zorunlu olduğunu kaydeden Işık, “Böylece kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm olacak ve cazip hale gelecektir. Hem müteahhit hem de arsa ve ev sahiplerinin işleri kolaylaşacaktır. Belediyeler ev sahiplerini, yeni binalar ve sitelerde oturacakları için daha küçük daire almaları konusunda ikna etmeli, evinin reel değerinin artacağı anlatılmalıdır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri