Mut Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Mersin’in Mut ilçesinde belediye başkanlığına MHP’li Nebi Yılmaz’ın seçilmesinin ardından belediye meclisi ilk toplantısını yaptı.

Mersin’in Mut ilçesinde belediye başkanlığına MHP’li Nebi Yılmaz’ın seçilmesinin ardından belediye meclisi ilk toplantısını yaptı.

Yeni dönem meclis üyelerinin ilk kez bir araya geldiği meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı.

MHP’den 13, AK Parti’den 7, CHP’den 5 meclis üyesinin hazır bulunduğu toplantıda 2013 yılı faaliyet raporu okunarak onaylandı. Ardından, oluşturulan komisyonlar oy çokluğu ile belirlendi.
Burada bir konuşma yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, demokrasi anlayışı içerinde ilçeye birlikte hizmet etmek için uğraşacaklarını söyledi.

Siyasetin halka hizmet vermek için araç olduğunu vurgulayan Yılmaz, ”Meclis üyeleri hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, ilçeye birlikte hizmet edeceğiz. Seçim dönemi geride kaldı. Ama seçimden çıktıktan sonra, ilçede çöpler toplanmadı. Sebep, belediye araçlarında yakıt yok denildi. Biz borçla yakıt almak zorunda kaldık. Araçlara yakıt alınınca ilçede temizlik yapılmaya başlandı. Belediyede, 10 veya 15 gün içerisinde birçok mesele netleşecek. Mut’un sorunlarını tek yumruk olarak çözeceğiz.” şeklinde konuştu

İlçenin iyi bir noktaya gelmesi için çok çalışılması gerektiğini anlatan Yılmaz, ”Demokrasiye aykırı biri değiliz. Bu memleket ne kahramanlar gördü. Demokrasiye sahip çıkacağız. Kentimizin menfaatine katkı sağlamak için hep birlikte çalışacağız. Seçimler gelir geçer. Ama biz her gün yüz yüze geleceğiz. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi bozmadan en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisinde olmalıyız. Ortak akıl ilçenin menfaatinde birleşmeli ve bu yünde ilerlemeliyiz.” diye konuştu

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan sonra, Yılmaz da belediyenin girişine; Peygamber Efendimiz (sav)’in ”Rüşvet alan da veren de cehennemdedir” hadisi ve ‘Rüşvet bu kapıdan içeri giremez’ ifadesinin yer aldığı tabelayı astırdı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri