Muş’un Kentsel Dönüşüm Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kale Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili TOKİ’nin ilgili firma ile sözleşme imzaladığını açıkladı.Muş Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi....

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kale Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili TOKİ’nin ilgili firma ile sözleşme imzaladığını açıkladı.

Muş Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Feyat Asya, meclis üyelerine yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Projeler ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, Kale Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili TOKİ’nin ilgili firma ile sözleşme imzaladığını söyledi. Muş’un su sorununu çözüme kavuşturmak çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Başkan Asya, “Muş’un su sorununu çözmek için Orman ve Su İşleri Bakanımızla bizzat görüşüp konuyu izah ettik ve akabinde Sayın Bakanın talimatı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne yaptığımız talep ile şuan Alparslan II Barajlarının fizibilitesi yapılmaktadır. Halkımızın yıllardır devam eden su sorununa kalıcı bir çözüm için konuyu yakından takip edeceğiz.” dedi.

Muratpaşa ve Saray mahallelerinde yaşanan kanalizasyon sıkıntısını gidermek için çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Başkan Asya, şunları söyledi: “Toplam 4 kilometrelik kanalizasyon döşedik. Bu mahallelerimizde şu devirde halen kanalizasyon yerine fosseptik çukurlar vardı ve biz ilk etap olarak 4 km döşedik ve etap halinde döşemeye devam etmekteyiz. AFAD ile belediyemiz arasında protokol imzaladık ve buna göre Belediyemiz tarafından AFAD desteğiyle Saray Mahallesi I. Bölgesinin kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız. AFAD başkanlığından onay çıktı.”

Toplantı meclise havale edilen evrakların görüşülmesi gibi konuların ele alınması ile son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri