Musul'daki bombalı saldırılar

Saldırıda yaralananlardan 9'u tedavi için bugün türkiye'ye getirilecek
ANKARA (A.A) - Irak'ın Musul vilayeti Telafer kentinde 14 Mayısta meydana gelen bombalı saldırılarda yaralananlardan 9'u tedavi için bugün Türkiye'ye getirilecek.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, saldırılarda 8 Irak vatandaşının hayatını kaybettiği, 114 kişinin de yaralandığı hatırlatıldı.
Musul Valisi'nin Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuyla temasa geçerek Irak'ta tedavileri mümkün olmayan 9 yaralının Türkiye'de tedavi edilmesini talep ettiği ifade edilen açıklamada, ayrıca Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfının Irak'ta tedavileri yapılamayan 6 hastanın Türkiye'de tedavi edilmesini istediği belirtildi.
Bu çerçevede, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca; Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordinasyon sonucu, 9 yaralı ve 6 hasta ile 15 refakatçiyi Türkiye'ye getirmek için Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan, Genelkurmay Başkanlığına ait bir uçağın bugün saat 11.30'da Irak'a hareket ettiği bildirilen açıklamada, uçağın bugün akşam saatlerinde yaralı ve hastaları alarak Ankara'ya döneceği kaydedildi.
Açıklamada, yaralı ve hastaların, Sağlık Bakanlığınca planlanan hastanelerde tedavi altına alınacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri