Müşteri odaklı hizmetin adresi: Tesakom

Üretimin her aşamasında iş tecrübesi kazanan üç mühendisin kurduğu Tesakom Makine, bugün ilk 500’de yer alan birçok firmanın çözüm ortağı konumunda.

Firma, tamamen müşterinin ihtiyacına göre makine üretiyor, proje geliştiriyor, uygulama yapıyor, tesis tasarımı, malzeme tedariki, bakım, montaj konularında hizmet veriyor.

Üretimin Yıldızları yazı dizimizde, köklü firmaların yanı sıra kısa süre önce kurulan ama önemli mesafeler kaydeden firmalarımıza yer veriyoruz. Bu haftaki yazımızda Tesakom Makine’nin kısa sürede yakaladığı ivme ve imza attığı önemli işlere dikkat çekmeye çalışacağız. Firmanın serüveni üç idealist mühendisin, üretim hayaliyle çıktığı yolda bugün büyük işlere imza atmasıyla devam ediyor.

Makine mühendisleri Ahmet Yalçın, Mevlüt Dağlı ve Sami Sancı idaresinde firmanın hikayesini, Ahmet Yalçın’dan dinledik.

İŞYERİ AÇMA HAYALİMİZ HEP VARDI

Esnaf çocuğu olan Ahmet Yalçın, İstanbul’da tekstil işiyle uğraş verdikten sonra mühendislik sektörüne Eti Alüminyum Fabrikası’nda işe başlayarak dönüş yapmış. Eti Alüminyum’un mühendislik açısından tam bir okul olduğunu söyleyen Yalçın, “Eti’de çok önemli şeyler öğrendim. Üretimin her safhasında yeraldık. Maden, kimya, elektronik, metalurji ve makine mühendisliği gibi alanlarda tecrübeler edindik. Tabi her zaman bir işyeri açma hayalimiz devam etti. 2017 yılında TESAKOM markası adı altında iş hayatımıza başladık” dedi.

DEV FİRMALARIN ÇÖZÜM ORTAĞI

Teknolojik Sanayi Ürünleri Ar-Ge Koordinasyon Merkezi isminden yola çıkarak oluşturulan Tesakom, bugün ISO ilk 500’de yer alan firmaların çözüm ortağı oldu. Bugün Eti Alüminyum, Torku, Konya Şeker, Eti Bakır, Eti Krom, Erdemir Kardemir, İsdemir, Konya Çimento, Çimsa, AYD ve Ova Un gibi dev firmaların küçük çaplı birçok tesisin kurulumunu üstelenen Tesakom, firmanın isteğine göre projeyi hazırlayıp, imalatını gerçekleştirip, kurulumunu gerçekleştiriyor.

Alanında Türkiye’deki sayılı firmalardan olan Tesakom, tam bir çözüm merkezi hüviyetinde. Çünkü projelendirmeden kuruluma kadar her noktayı kendi bünyesinde çözen, otomasyon konusunda önemli işlere imza atan firma, birbirinden farklı onlarca sektöre hizmet verebiliyor.

MADEN VE GIDA SEKTÖRLERİ ÖNCELİKLİ

Tesakom Yöneticisi Ahmet Yalçın, “Firmamız alanında Türkiye’de sayılı firmalar arasına girdi. Çünkü biz proje, imalat ve anahtar teslimi kurulumu yapabilen, bu kabiliyete sahip firma sayısı ülkemizde çok çok az. Endüstri ve sanayi alanında çalışan firmaların mekanik ve elektriksel konularda akıllarına gelebilecek her türlü konuda projelendirme yapabiliyoruz. Torku’dan dolayı gıda sektöründe önemli işlere imza attık. Maden sektöründe yaygın projeler oluşturduk. Enerji sektöründe de projeler üretmeye başlıyoruz. Çalıştığımız firmalar, toprağı işleyerek element üreten, son noktaya getirebilen dev firmalar. Onların çözüm ortağı olabilmek bizim için çok değerli” diye konuştu.

ÇAMUR POMPASINDA İDDİALI

Firmalara tesis çözümü sunmanın yanında pompa alanında ürünler üreten Tesakom Makine, özellikle madencilik alalına yönelik imal ettiği çamur pompalarıyla sektöre nefes aldırıyor. Bu alanda firmaların yurtdışına bağımlı olduğunu gördüklerini söyleyen Tesakom Makine Yöneticisi Ahmet Yalçın, “35 m3’ten 400 m3’e kadar Kosgeb desteğiyle çamur pompalarını ürettik. Türkiye Taş Kömürleri bu konuda en büyük referansımız oldu. Mapos Markası adı altında pompalarımızı üretiyoruz ve madencilik sektörünün hizmetine sunuyoruz. Bu konudaki dönüşlerden çok memnunuz. Düşük maliyetli kaliteli ürünlerle madencilik sektörünün önemli bir ihtiyacına cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

BASINÇLI TANK ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Basınçlı tank sektörüne de yatırım yapan Tesakom Makine, petrol, gaz sektörü başta olmak üzere gıda ve diğer basınçlı ürün alanındaki tüm firmalara yönelik tanklar üretebiliyor. Ahmet Yalçın, 2020 yılında bu alanda önemli yatırımlar ve projeler yapmayı planladıklarını kaydederek, “ARD Basınçlı Tank Sistemleri adıyla, tank sektörüne ürünler üretiyoruz. Özellikle petrol ve gaz ürünlerinin depolanmasına yönelik bu üretimimiz, yeni yılda önemli noktalara gelecektir” dedi.

BÜYÜK TESİSLER KURMAK İSTİYORUZ

Yeni yılda kendine büyük hedefler koyan firma, özellikle firmalara yönelik büyük ölçekli tesis kurumların alanına yönelmek istiyor. Bu hedef ışığında da yatırımlarını sürdüren Tesakom, üç yıllık zamanda üretim tesisini a’dan z’ye tamamını yapıp anahtar teslimini gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu Konya için de önemli bir nokta. Çünkü projeyi çizip, ihtiyaç duyulan üniteleri imal edilip, kurulumunu sağlayabilecek bir firma Konya için büyük bir değer olacak. Ahmet Yalçın da bu noktalara dikkat çekerek, üretim şehri olan Konya’da böyle bir hizmeti vermenin çok büyük bir iş olacağını düşünüyor.

Bugüne kadar tesislerin lokal bölümlerinin üretimi, otomasyonu ve projesi alanlarına yoğunlaştıklarını ve önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Ahmet Yalçın, bundan sonra çok daha büyük işleri başarabilecek tecrübeye, makine parkına ve personele sahip olduklarını vurguladı. Şirketin diğer ortakları Makine Mühendisleri Mevlüt Dağlı ve Sami Sancı’nın da kendi alanlarında önemli tecrübelere sahip olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Mevlüt bey, projelendirme ve kurulum alanlarında çok iyi noktada. Bugüne kadar Konya ve diğer illerde çok büyük projelerin kurulumunu gerçekleştirdi. Sami bey ise imalatın her noktasına hakim bir mühendis. İmal etmemiz gereken ürünü tüm ayrıntılarını düşünerek üreten, hataya yer vermeyen bir yapısı var. Bu da bizim her noktada güzel işler çıkarmamızı sağlıyor” diye konuştu.

YURTDIŞINA AÇILIM

Bu yıl içerisinde yurtdışına da açılacaklarını kaydeden Tesakom Makine Yöneticisi Ahmet Yalçın, bugüne kadar orta doğu ve Afrika’da beton üretim tesislerinin kurulumunu yaptıklarını ancak madenciliğin önemli bir yer tuttuğu Rusya ve Afrika pazarına yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti. Madencilik alanında tüm ihtiyaca cevap verebilecek bilgi birikimine sahip bir ekip olduklarını vurgulayan Ahmet Yalçın, bu nedenle yurtdışında da önemli projeleme imza atacaklarına inandığını dile getirdi. Bu özgüven, firmanın gelişimi açısında da değer taşıyor.

Tesakom Makine firması son yıllarda gıda sektöründen taşıma, eleme, dozajlama, kontrol takip sistemleri ve akıllı sistemlere yönelik siparişler alırken, madencilik sektöründe de kırma, eleme ve taşıma ürünlerinden büyük ölçüde talep görüyor. Tüm bunların yanında tesisin ihtiyacı doğrultusunda diğer ünitelerin kurulumunu da yapabiliyor.

Tesakom Makine firması, kurulduğu günden beri takip ettiğimiz bir firma. Gelişim süreçlerini yakından takip ettik diyebilirim. 500 m2’lik bir alanda başladıkları üretim maceralarına bugün 2 bin m2’nin üzerinde bir tesiste devam ediyorlar. Yenilikçi ve tecrübe sahibi bir ekibe sahipler ve proje üretme konusunda çok yetenekliler. Özellikle kalite kriterleri çok yüksek olan dev firmaların çözüm ortağı olmak, projeler üretmek ve kurulumlarını yapmak çok değerli. Üretimin Yıldızları yazı dizimizde böyle girişimci, yenilikçi ve üç idealist mühendisin birlikte yol aldığı bir firmayı sizlere tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tesakom Makine’nin bundan sonra ki süreçlerinde de yanında olmaya devam edeceğiz.


Mevlüt Dağlı

Sami Sancı

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri