Muş’tan, Rojava’ya Buğday Desteği

Muş merkeze bağlı bazı belde ve köylerde bulunan çiftçiler, Rojava’daki Kürtlere 5 ton buğday yardımında bulundu.Muş'tan, Rojava'daki Kürtlere buğday kampanyası başlatıldı. Muş merkeze bağlı Yaygın Beldesi, Yeşilova Beldesi, Yücetepe...

Muş merkeze bağlı bazı belde ve köylerde bulunan çiftçiler, Rojava’daki Kürtlere 5 ton buğday yardımında bulundu.

Muş'tan, Rojava'daki Kürtlere buğday kampanyası başlatıldı. Muş merkeze bağlı Yaygın Beldesi, Yeşilova Beldesi, Yücetepe köyü ve Bahçe köyündeki çiftçiler, Rojava'ya buğday toplama kampanyası başlattı. Toplanan yaklaşık 5 ton buğday kent merkezinde Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) kurduğu yardım çadırına getirildi.

Köy köy gezip Rojava’daki Kürtlere buğday topladıklarını belirten DBP Muş İl Başkanlığı yetkililerinden Mülazım Korkmaz, “Rojava için buradaki halklardan gıda maddesi topladık. Köylerden buğday getirdik. Kampanyamız 3 ile 4 ay devam edecektir. Rojava için Muş halkının yardım etmesini ve bu yardımların yerine ulaşacağını istiyoruz. Bugün Rojava şereftir, vicdandır, namustur ve hasiyettir. Biz Kürtler olarak şerefimize, namusumuza, vicdanımıza bugün sahip çıkmasak bundan sonra da özgürleşemeyeceğimizin kanaatindeyim. Bundan dolayı bütün halkın yardımda bulunmasını diyorum. Köylülerin mutlaka buğday getirmesi lazım. Buğdayı tercih etmemizin sebebi buğdayın uzun vadede kalabileceği ve bozulamayacağı için tercih ediyoruz. Diğer gıda maddelerini de alıyoruz ama buğdayın ve ekmeğin olmadığı yerde çocuklar aç ve susuz kalır.” dedi.

Yardım çadırında tam 5 ton buğdayın toplandığını ve kampanyanın 4 ay devam edeceğini ifade eden Korkmaz, “Tam 5 ton buğday gıda maddesi olarak toplanmıştır. Buğdayı çadırımıza getirdik ve 3 ile 4 ay boyunca bu kampanya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri