Mustafa Sayar 3. Oldu

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Antalya-Elmalı etabını Europcar takımından Berhane Natnael 4 saat 16 dakika 06 saniye ile kazandı.

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 153.5 kilometrelik Antalya-Elmalı (Göğübeli) etabının startı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Konyaaltı Caddesi üzerinden çocuklar verdi. Saat 12.00’de 190 sporcu damalı bayrakla birlikte en zorlu etabı olan Antalya -Elmalı (Göğübeli) etabına başladı. Deniz seviyesinden bin 850 metre yükseğe çıkılan bu etapta sporcular zaman zaman zorlandı. Antalya-Elmalı (Göğübeli) etabını Europcar takımından Berhane Natnael 4 saat 16 dakika 06 saniye ile kazandı. İkinciliği Astana'dan Kevin Seeldrayers, hemen ardından Konya Torku Şekerspor'lu Mustafa Sayar üçüncülüğü elde etti.
Üçüncülüğü tekerlek farkı ile elde eden Konya Torku Şekerspor'lu Mustafa Sayar, aynı zamanda Genel Ferdi Klasmanda üçüncülüğe yükseldi. Genel Ferdi Klasman birincisi Andre Grıepel ise etap klasmanında ilk 10'a giremediği için Turkuaz mayoyu Göcek-Marmaris etabında Berhane Natnael'e verecek.

İKİNCİ ETAP KRUOPİS'İN

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Antalya etabında birinciliği Orica Green Edge takımının Litvanyalı sporcusu Aidis Kruopis elde etti. Turun 25 takımdan 193 sporcunun mücadele ettiği 150 kilometrelik ikinci etabını 3 saat 23 dakika 54 saniyelik derece ile Green Edge takımından Krupis, birinci tamamladı. Etapta Bardiani Valvole takımından İtalyan Marco Coledan ikinci, Lotto Belisol takımından Andre Greipel ise üçüncü oldu. Genel ferdi klasmanda Lotto Belisol takımından Andre Greipel, toplam 3 saat 23 dakika 54 saniye ile liderliği elde ederek Turkuaz mayonun sahibi oldu. Dağ klasmanında Torku Şekerspor takımından Mustafa Sayar, Sprint puan klasmanında Alman sporcu Andre Greipel birinciliği kazandı. Takım klasmanında ise Lampre-Merida takımı birinciliği elde etti. Etap sonunda Orica Green Edge takımından Kruopis "Yeşil", Torku Şekerspor takımından Sayar "Kırmızı" mayonun sahibi oldu. Torku Şekerspor takımından Ahmet Örken ise "Beyaz" mayoyu giydi.

3 BİSİKLETÇİ TABURCU OLDU

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Antalya etabında meydana gelen kazada yaralanan 3 sporcunun taburcu edildiği bildirildi. Turun sağlık sorumlusu Dr. İsmail Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Lotto Belisol takımından Belçikalı Jonas Vangenechten, Blanco Pro Cycling takımından Avustralyalı Mark Renshaw ile Hollandalı Theo Bos'un sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Sporculardan Vangenechten ve Renshaw'ın sol köprücük kemiklerinin kırıldığını, bundan dolayı yarışa devam edemeyeceklerini belirten Yetkin, hayati tehlikeleri bulunmayan sporcuların tedavilerini kendi ülkelerinde devam ettirmek istediklerini kaydetti. Diğer sporcu Theo Bos'un ise bacağındaki kas zarında yırtık ve kas içinde kanama tespit edildiğini dile getiren Yetkin, sporcunun bu durumda yarışa devam etmesinin uygun olmayacağını ancak bu kararı kendisinin vereceğini bildirdi.Yetkin, 3 sporcunun da taburcu edildiğini ve otellerine döndüklerini ifade etti. Kazada 15 sporcunun düştüğünü, 3 sporcunun dışında 7 sporcunun da kazayı hafif sıyrıklarla atlattığını anlatan Yetkin, bu sporculara da kendilerinin müdahale ettiğini belirtti. Jonas Vangenechten ile Mark Renshaw'ın yarışı 3 saat 23 dakika 54 saniyelik derece ile tamamladıkları ve tura veda ettikleri bildirildi. Alanya Kızılkule önünden başlayan ve 25 takımdan 193 bisikletçinin mücadele ettiği 150 kilometrelik Alanya-Antalya etabının bitimine 600 metre kala, Müze Kavşağı'nda virajı alamayan bir sporcunun dengesini kaybederek düşmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan 3 sporcu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri