Mustafa Şahin umutlu

Güreş Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan yıldızlar ligi terfi müsabakaları 4 günlük bir organizasyonun sonunda tamamlandı.

Güreş Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan yıldızlar ligi terfi müsabakaları 4 günlük bir organizasyonun sonunda tamamlandı.  Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda yoğun bir katılımla birlikte üç minderde yapılan Yıldızlar ligi Türkiye Şampiyonası her yönü ile güreş adına olumlu gelişmelere sahne oldu.
Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Şahin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “İlimizde düzenlediğimiz bu faaliyetten yüzümüzün akıyla çıkmanın haklı sevincini yaşamaktayız. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 90 a yakın kulübün  1000 civarında sporcusu , müsabakada görev alan hakemleri, kulüp idareci ve antrenörleri , Güreş Federasyonu yetkilileri ve il dışından gelen bir çok güreş sevdalısını 4 gün boyunca Konya’mızda gurur la misafir ettik. İlimizde bulunan herkesin sorunsuz bir şekilde buradan ayrılması için ben ve tüm güreş antrenörü arkadaşlar güzel bir ekip çalışması yaptık. Güreş adına dolu dolu geçen bir organizasyonda diğer gurur duyduğumuz konu ise ilimizi temsilen bu müsabakalara 6 takımımız iştirak etti. Ankara , İstanbul , İzmir gibi büyük illeri geride bırakarak  müsabakalarda en çok takımı bulunan il olarak Konya görülmektedir.  Daha önceki dönemlerde kulüp sayımız bunun yarısı kadardı. Ama son dönemlerde Konya da güreş adına ciddi gelişmeler sağlanmakta hem sporcu sayısında hem de kulüpleşme noktasında önemli artışlar görülmektedir. Tabiî ki buna paralel olarak da minderdeki başarının artması  geliyor. Nitekim  bu müsabakalarda uzun yıllar sonra bir şampiyon çıkaran Konya tekrar güreşte ayağa kalktığını göstermekte. 50 kg da Selçuklu Belediye Spor Kulübü güreşçisi Cihat Liman tüm rakiplerini rahat bir şekilde yenerek kilosunda Türkiye Şampiyonu olarak bizlere büyük bir sevinç yaşatmıştır.  Ben Güreş Federasyonu İl Temsilcisi olarak bu sporcumuzu, kulübünü ve antrenörü tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca hiçbir aksaklık yaşamadan bu müsabakaları tamamlamamız da bizlere destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze, kafilelere her konuda ev sahipliği yapan Selçuklu Belediyesi Başkanlığına ve Spor kulübüne , Kafilelerin ulaşımı konusunda yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü ve spor kulübüne çok teşekkür ederim” diye konuştu .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri