Mustafa Kaya, Bronz Mücadelesinde Moldovalı Rakibine Yenildi

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda 65 kiloda bronz madalya için mindere çıkan Mustafa Kaya, Moldovalı rakibine farklı yenildi. Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda bronz için mindere çıkan...

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda 65 kiloda bronz madalya için mindere çıkan Mustafa Kaya, Moldovalı rakibine farklı yenildi.

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda bronz için mindere çıkan milli güreşçilerden Mustafa Kaya, Moldovalı rakibi Mihail Sava’ya 16-15 yenilerek bronz madalyayı kaçırdı.

İlk periyotta rakibine karşı daha üstün bir oyun sergileyen Kaya, ikinci periyotta geriye düştü. Kaya, ikinci periyodun son saniyelerinde yaptığı hamlelerle üst üste puan kazandıysa da kalan süre galip gelmesine yetmedi ve karşılaşmadan 16-15 yenik ayrıldı.

65 kilo güreşçisi Kaya, ilk turda Kuzey Koreli, 2. turda ABD'li, çeyrek finalde ise Azeri rakibini yenerek yarı finale kalmıştı. Kaya, yarı finalde İranlı güreşçi Seyid Ahmed Muhamedi’ye ikinci periyotta 17-10 yenilmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri