Mustafa Kabakçı’ya Azerbaycan’dan ödül

Yeni Nesil Azerbaycan Gençliği İçtimai Birliği, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı olan AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’yı “Türk Milletinin hizmetçileri" ödülüne layık gördü.
 Kendisini bu önemli ödüle layık gören Yeni Nesil Azerbaycan Gençliği  İçtimai Birliği başkan ve yönetimine teşekkür eden Mustafa Kabakçı; “Bir Millet İki Devlet parolasıyla her iki ülkenin vatandaşları ayrılmaz bir bütündür. Böyle anlı şanlı bir ödüle layık görülmem beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. 21 asrın Türk dünyasının şahlanma asrı olacağından ve sizin gibi Türk Gençliği’nin kurmuş olduğu sivil toplum kuruluşlarının, bu şahlanmaya yapacağı çalışmaların sağlayacağı katkı bizlere ve tüm Türk dünyasına büyük onur ve şeref yaşatmaktadır” dedi.
Azerbaycan'ın 1991’de ikinci kez bağımsızlığına kavuşmasının ardından, Türk dünyası gençliğini güçlendirmek ve vatansever bir toplum oluşturmak için kurulan dernekler arasında yer alan Yeni Nesil ve Azerbaycan Gençliği Derneği’nin bu tür çalışmalar yapmasını ayrıca önemsediklerinin altını çizen Kabakçı, Türkiye’nin Azerbaycan ile kader birliği yaptığını Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün; ‘Azerbaycan’ın kederini kendimize keder, sevincini de sevinci saydık’ sözleri ile vurgu yaptı. “Türkiye ve Azerbaycan’ı ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek” diyen AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı; “Biz aynı kökün dallarıyız. Bizi besleyen bir geçmişimiz var. Sıkıntılar olabilir. Ama gönüllerden gönüllere olan yolları kimse kesemez.  Bir gün, ortak tarih kitabımız, ortak sözlüğümüz, ortak edebiyat, kültür kitaplarımız olacak. Bakü’de söylenen her şarkı İstanbul’da, Konya’da duyulacak. Şimdiye kadar almış olduğum ödüller içerisinde çok anlamlı bir yere sahip olan Türk Milletinin Hizmetçileri ödülü her daim gönlümde yüreğimde ayrı bir yerde olacaktır” diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri