Mustafa Destici Hükümete Böyle Yüklendi

BBP Lideri Mustafa Destici, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı değerlendirdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda gündemdeki konulara dair basın toplantısı düzenledi.

BBP olarak iki kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını ancak başvurularının kabul edilmediğini hatırlatan Destici, o dönem bu kararları birer hak ihlali olarak gördüklerini ve eleştirdiklerini söyledi.

Destici, Anayasa Mahkemesi kararlarının eleştirilebileceğini ancak Tanımıyorum veya uymuyorum boyutuna gelmemesi gerektiğini kaydetti. 

Destici, “Bu devletin vermiş olduğu anayasal kurumların kararlarına, en üst mahkemenin verdiği karara Cumhurbaşkanı uymazsa kimin uyması beklenir acaba. Dolayısıyla, eleştirme tamamdır, eleştirilebilir ama 'Uymuyorum' kelimesi, 'Uymuyorum' cümlesi bence maksadını aşan bir cümle olmuştur.” diye konuştu.

“14 YILDIR İKTİDAR SİZSİNİZ”

İktidara yüklenen Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer kurumlarda bir yanlışlık varsa, 14 yıldır siz iktidarsınız. Düzeltseydiniz. Bu mahkeme üyelerinin çoğunu siz atadınız. Sizin iktidarınız atadı. A kişisi, B kişisi, sizin seçtiğiniz Cumhurbaşkanları atadı. Başkaları atamadı. Ortada bir yanlış varsa sizin yanlışınız. Zaten bu iktidarın en büyük özelliklerinden bir tanesi de şu; 14 yıllık iktidar, her şeyi kendi yaptı, ama hiç suçu kabul etmiyor. ya kardeşim bu kadar yanlış ortadayken, ben iktidarı değil de kimi eleştireceğim. 14 yıldır iktidarda sizsiniz. Bu ülkedeki işsizliğinde sorumlusu sizsiniz, yoksulluğun da sorumlusu sizsiniz, terörün de sorumlusu sizsiniz, dış politikadaki hataların sorumlusu da sizsiniz. Bu ülke hala darbe anayasasıyla yönetiliyorsa onun da vebali ve sorumluluğu sizde" diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri