Mustafa Boydak: Türkiye’nin Ana Gündemi Ekonomi Olmalı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, cumhurbaşkanı seçiminden sonra ülkenin artık ana gündeminin ekonomi olması gerektiğini ifade etti. KAYSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya; KAYSO meclis üyeleri,...

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, cumhurbaşkanı seçiminden sonra ülkenin artık ana gündeminin ekonomi olması gerektiğini ifade etti.

KAYSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya; KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, halkın oyları ile 12. cumhurbaşkanı olarak seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, başarılı bir çalışma dönemi diledi. Aynı zamanda görev süresi dolan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de teşekkür eden Okandan, bundan sonraki yaşamında sağlık, sıhhat ve üstün başarılar diledi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yedi yıl boyunca ülkeyi çok üst düzeyde temsil ettiğini, Kayseri’nin de adını tarihe altın harflerle yazdıklarını söyledi. 12. cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı da tebrik eden Başkan Boydak, “Hemen birinci turda ipi göğüslediler. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun ülkemize hayırlar getirmesini söylemiştik. Tecrübeye tabi ki ehemmiyet veriyoruz. İlk defa halkın oyları ile bir cumhurbaşkanı seçtik. 28 Ağustos’ta devir teslim töreni var. Yine o günlerde yeni başbakanımız belli olacak. Ülkemiz bundan sonra da her platformda en üst düzeyde temsil edilmeye devam edecek. Bundan en ufak bir kuşkumuz yok.” dedi.

Bundan sonra Türkiye’nin ana gündeminin ekonomi olması gerektiğini açıklayan Boydak, “Bundan sonraki süreçte en önemli beklentimiz ana gündemin ekonomi olmasıdır. Tekrardan reform sürecine devam etmemiz gerekiyor. Bu reformların ana maddelerinden bir tanesi de mikro reformlar olmalı. Bu mikro reformların bazen ekonomiye etkisi çok büyük oluyor ve iş dünyamıza pozitif enerji katıyor. Bunun yanı sıra vergi reformu gibi masada bekleyen daha büyük reformlar var. Yeni hükümetin bu konularda süratle bir çalışma yapmasını bekliyoruz. İş dünyası olarak dünya piyasalarında çok ciddi rakiplerle karşı karşıyayız. Bu konuda lojistik desteğimizin iyi olması lazım. Onun için de hükümetimizin bizim önerilerimize kulak vermesi önem arz ediyor.” diye konuştu.

"ÇANTACI GİBİ TABİRLER BİRAZ AYIP KAÇTI"

Bazı konularda yazılanlar ile uygulananların farklı olabildiğini ve sanayicilerin bundan zarar göme ihtimallerinin ortaya çıktığını açıklayan Boydak, “Geçtiğimiz günlerde bizim grupla ilgili lisanslar iptal oldu falan dendi. İşin özü, bir takım bürokratik işlerin gecikmesi, tarihle ilgili bir takım hususların tam üst üste örtüşmemesi söz konusu. Yoksa bizim üyelerimizi tüm Türkiye de biliyor, dünya da biliyor. Çantacı gibi tabirler biraz ayıp kaçtı. Burada sadece bir üyemizin değil birçok üyemizin benzer şekilde küçük farklılıklarla sorunları söz konusu. Bunların da birçoğunun yeni dönemde teker teker hallolmasını bekliyoruz. Ayrıca, burada muhalefet partilerinden de iş dünyamızın yararına olacak konulara destek vermesini özellikle bekliyoruz.” diye ifade etti.

Türkiye’nin notunun düşeceği ve büyümenin aşağı doğru gideceği yönünde bir takım endişeler olduğuna değinen Başkan Boydak, Türkiye’nin çok dinamik bir ülke olduğunu, reytinglerde iniş çıkışlar olabileceğini, bunun moral bozukluğuna yol açmaması gerektiğini kaydetti. Boydak, herkesin üzerine düşeni tam manası ile yapması durumunda endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri