Muş’ta Stk’lar İsrail’i Kınadı

Muş Sivil Toplum Platformu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği operasyonlara tepki göstererek Müslümanların duyarsız kalınmasını eleştirdi.Muş’ta yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşundan oluşan Muş Sivil Toplum Platformu,...

Muş Sivil Toplum Platformu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği operasyonlara tepki göstererek Müslümanların duyarsız kalınmasını eleştirdi.

Muş’ta yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşundan oluşan Muş Sivil Toplum Platformu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği saldırılarına tepki gösterdi. Platform üyeleri, Belediye Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim İlke Sen Genel Başkanı Doğan Özlük, Müslümanların sessiz kalışının İsrail’i şımarttığını söyledi. Müslümanların İsrail devlet terörünün saldırılarına maruz kaldığını belirten Özlük, şunları söyledi: “Bilindiği üzere yıllardan beri Müslümanlar Allah’ın emir ve yasaklarına harfiyen uymadıkları, hatta zamanla taraflı davrandıkları, çıkar ve menfaate dayalı yaşamı sürdürdükleri için maalesef geçmişte olduğu gibi bu günlerde de tarihi bir sınav veriyorlar. İnsanların katledildiği, namusun payımal olduğu, binlerce insanın yerinden, yurdundan olduğu ve talan edildiği yerler, ne yazık çoğunlukta İslam coğrafyasıdır. Bundan da Müslümanların başta insani ve İslami görevlerini ifa etmedikleri anlaşılmaktadır.”

Türkiye’nin Ortadoğu’da yaşatılan vahşet ve zulme karşı tarafsız, haktan, adaletten yana çok etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade eden Özlük, “Başta İsrail’in uyguladığı devlet terörüne karşı siyasi, askeri ve ticari ilişkilerini askıya almalıdır. Irak ve Suriye’de gerek Esed ve gerekse IŞİD ve diğer örgüt çetelerinin mazlum halka karşı uyguladıkları katliam ve soykırımın durdurulması için fark gözetmeksizin zalim şer güçlere karşı çıkmalıdır. Kudüs, Gazze, Halep, Şam, Rojava, Kobani, Afrin, Kerkük, Şengal, Musul, Hewler’de planlanan, yaşatılan ve dayatılan katliamların tamamı gözü dönmüş, Allah’tan korkmayan zalimler tarafından yapılırken, maalesef ülkemizin de orasından burasından bana ne diyerek zalimleri daha çok güçlendirdiğini görüyoruz. Bu yaklaşımı ile ülkemiz, her geçen gün emperyalist ve zalim güçler tarafından tezgahlanan Ortadoğu’daki bu büyük oyunun içine çekilmektedir.

Başta Mescid-i Aksa olmak üzere yer yüzünde ne kadar mazlum ve zulme uğrayan varsa yerleri, yurtları, malları, canları, namusları korumak için İslam alemi ve hatta insanlık üzerinde birinci derecede emanettir. Gelin hep birlikte gerek devlet ve gerekse millet olarak Allah'ın bizlere bıraktığı emanetlerin tamamına sahip çıkalım. Göz göre göre zalimlerin zulmüne terk etmeyelim. Zalimin dini, dili, ırkı, ülkesi kim olursa olsun onun karşısında, mazlumun ise kim olursa olsun yanında yer almanın başta insani ve aynı zamanda inancımız gereği görevimiz olduğunu unutmayalım.” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasından sonra platform üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri