Muş’ta Rojava Yürüyüşü: Kobani Bizim Çanakkalemizdir

Demokratik Bölgeler Platformu (DBP) Muş Merkez İlçe Başkanı Selamettin Yılmaz, Rojava direnişine destek çağrısında bulunarak, "Çanakkale Savaşı’nda Kürtler Türklere tek destek verdi. Kobani bizim Çanakkalemizdir." dedi.Muş Emek ve Demokrasi...

Demokratik Bölgeler Platformu (DBP) Muş Merkez İlçe Başkanı Selamettin Yılmaz, Rojava direnişine destek çağrısında bulunarak, "Çanakkale Savaşı’nda Kürtler Türklere tek destek verdi. Kobani bizim Çanakkalemizdir." dedi.

Muş Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Rojava’daki direnişe destek amacıyla il merkezinde yürüyüş yaptı. Kürtçe marşların okunduğu yürüyüş, belediye meydanında basın açıklamasıyla devam etti. "IŞİD’e destek verirsen sonsuz savaş, Başkan Apo’yu dinlersen onurlu barış, seçim senin AKP, IŞİD’li AKP ayağını denk al, Rojava devrimi AKP’yi boğacak, katil IŞİD, işbirlikçi AKP" pankartını açan yüzü kapalı bir grup, sloganlar atarak zafer işaretleri yaptı.

Atılan sloganlardan sonra Demokratik Bölgeler Platformu Muş Merkez İlçe Başkanı Selamettin Yılmaz, okuduğu basın açıklamasında şöyle dedi: “Diğer bir çağrımız Müslüman kamuoyunadır; bildiğiniz gibi bu IŞİD çetesi isminde ve yaptıklarında maalesef İslam dinini kullanmakta ve İslamiyet'i de kirletmektedir. Tekbirlerle Müslümanların kafasını kesmekte, katliamlar yapmaktadır. Müslümanlıkta olmayan bu uygulamalarla İslamiyet’e zarar vermektedir. Gerek bu çetenin İslamiyet’e verdiği zarar ve gerekse de mazlum Kürt halkına başlattığı haksız saldırılar karşısında din adamlarımız, imamlarımız, alimlerimiz ve genel Müslüman kamuoyu sessizliğini bozmalı, dinine ve mazlum Kürt halkına sahip çıkmalıdır.

Diğer bir çağrımız gerçekten de kardeş demek istediğimiz Türk halkınadır; değerli Türk halkı, sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Birinci Dünya Savaşı başladığında, birlikte yaşadığınız bütün halklar kendi bağımsızlıklarını ilan ettiler, kimi de dış güçlerle ittifaklara girişti. Bu dönemde size kardeş elini uzatan tek halk Kürtlerdir. Çanakkale’de dünyanın bütün emperyalistlerine karşı Kürt insanlarımız, dedelerimiz insani ve onurlu bir duruş sergilemiş ve binlercesi şehit düşmüştür. Bugün ülkemizin hükümeti, maalesef sizin Kürt kardeşlerinizin karşısında çeteleri desteklemektedir. Hükümetimizi bu tavrından vazgeçmeye çağırın! Çünkü Kobani bizim Çanakkalemizdir! Bir çağrımız da partimiz dışındaki partilerde ve özellikle AKP’de politika yapan Kürtleredir.”

Yapılan basın açıklamasından sonra Muş Demokratik Öğrenci Derneği adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Muş Alparslan Üniversitesi’nde geçen yıl 20 Mart tarihinde Nevruz Bayramı’nı kutladıkları için birçok öğrencinin üniversiteden uzaklaştırıldığı ve halen kampus yerleşkesinde eylemlerin devam ettiği belirtildi. Uzaklaştırmanın kaldırılması için herkesi kampus yerleşkesine davet eden dernek üyesi, eylemin devam edeceğini ifade etti.

Yapılan açıklamalardan sonra 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Daha sonra pankartla yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polis ve göstericiler arasında yaşanan tartışma olaysız bir şekilde son buldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri