Muş’ta Okul Çevresinde Alınan Tedbirler

Muş’ta, il genelinde okul çevrelerinde güvenlik uygulamaları kapsamında ikisi çocuk 14 kişiye idari para cezası uygulandı.Muş Valiliği, okul çevrelerinde alınan tedbirlerle ilgili yazılı açıklama yapt...

Muş’ta, il genelinde okul çevrelerinde güvenlik uygulamaları kapsamında ikisi çocuk 14 kişiye idari para cezası uygulandı.

Muş Valiliği, okul çevrelerinde alınan tedbirlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada: “Valiliğimizce 27.10.2015 tarih ve 2015/1980 sayı ile Muş il merkezi ve ilçelerinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve dengi düzeyindeki okulların çevresinde alınacak tedbirlerle ilgili okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahısların uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanması hakkında karar alınmıştır. Bu karar kapsamında polis sorumluluk bölgesinde bulunan okullar çevresinde, her hafta olmak üzere okulla ilişiği bulunmayan şahısların tespit edilmesine yönelik uygulamalar yapılmıştır. Yapılan bu uygulamalarda; okulla ilişiği olmadığı halde okul çevresinde bulunduğu tespit edilen; 2’si yaşı küçük olmak üzere toplam 14 şahıs hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari para cezası uygulanmıştır. 3 şahsa Kabahatler Kanunu’nun 35. Maddesi (Sarhoşluk) uyarınca idari para cezası uygulanmış. Bir kişi hakkında Görevli Memura Mukavemet ve Tehdit suçundan adli işlem yapılmış, biri yaşı küçük olmak üzere toplam 4 şahsın üzerlerinde sustalı tabir edilen bıçak elde edilmiş ve yasal işlem yapılmış, 3 internet kafe hakkında okul saatlerinde öğrenci bulunduğundan ve kapalı alanda sigara içildiğinden tutanak tanzim edilmiştir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri