Muş’ta Kobani Yürüyüşü

IŞİD’in Kobani’ye girmesi nedeniyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Muş Şubesi’nin organizasyonuyla yürüyüş düzenlendi. Muş’ta 3 gündür devam eden eylemler, bugün yapılan yürüyüşle devam etti. İnsan Hakları Derneği Muş Şubesi’nin...

IŞİD’in Kobani’ye girmesi nedeniyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Muş Şubesi’nin organizasyonuyla yürüyüş düzenlendi.

Muş’ta 3 gündür devam eden eylemler, bugün yapılan yürüyüşle devam etti. İnsan Hakları Derneği Muş Şubesi’nin organizasyonuyla şehir merkezi Cumhuriyet Caddesi’nde başlayan yürüyüş, Belediye Meydanı'na kadar devam etti. Muş Emek ve Demokrasi Platformu’nun da destek verdiği eylemde pankartlar açıldı ve sloganlar atıldı.

İHD ve Muş Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri belediye meydanında toplanarak basın açıklaması yaptı. İnsan Hakları Derneği Muş Şubesi yöneticilerinden Müjde Söylemez, şunları söyledi: "İnsan hakları savunucuları olarak hükümeti bir an önce otoriter uygulamalardan vazgeçmeye, fiili OHAL’i kaldırmaya, Kobani’nin yardım almasını sağlamaya, cihatçı örgütlerle olan ilişkisini sona erdirerek bunlara karşı etkili tedbirler almaya, Kobani halkı ile dayanışmak için sokacağa çıkan göstericileri de şiddetten uzak durmaya davet etmektedir."

    Basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Islık ve sloganların atılmasından sonra katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.

    Öte yandan polis, bankaların bulunduğu bölgelerde güvenlik önlemleri alınırken şehirde hayat normale döndü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri