Muş’ta İsrail Ve Abd Bayrakları Yakıldı

Muş’ta İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını ve mescide yönelik operasyonlarına tepki göstermek amacıyla Muş Mescid-i Aksa Kardeşlik Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasında İsrail ve Amerikan bayrakları yakılarak tepki gösterildi.Muş’ta...

Muş’ta İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını ve mescide yönelik operasyonlarına tepki göstermek amacıyla Muş Mescid-i Aksa Kardeşlik Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasında İsrail ve Amerikan bayrakları yakılarak tepki gösterildi.

Muş’ta İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını ve mescide yönelik operasyonlarına tepki gösterildi. Cuma Namazı çıkışında Belediye Meydanında düzenlenen basın açıklamasında pankartlar açıldı ve sloganlar eşliğinde tekbirler getirildi. Muş Mescid-i Aksa Kardeşlik Platformu’nun düzenlediği programda İlahiyatçı Ali Arslan, katılımcılara yönelik açıklamalarda bulundu. Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilere ait olmadığının altını çizen Arslan, tüm Müslümanları birlik ve beraberliğe çağırırken İsrail’i ise kınadı.

El birliğiyle Siyonistlere karşı mücadele edeceklerini ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Hepimiz el birliğiyle beraberce o Siyonistleri geldikleri yere göndereceğiz. Bunu hiçbir zaman unutmasınlar. Hem İsrail hem de İsrail’in ağabeyi olan Amerika ve İngiltere ve onun işçileri olan zalimler bunu bilsinler ki kanımızın ve nefesimizin sonuna kadar Yahudi, Hıristiyanlara karşı mücadelemiz devam etmiş ve devam edecektir.”

“İSRAİL’İN ÜRÜNLERİNİ BOYKOT EDELİM”

Muş Mescid-i Aksa Kardeşlik Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Savcı ise, “İsrail'in Filistin halkına uyguladığı izolasyon, Müslümanlara ait topraklarda yeni yerleşim yerleri açma, Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatma ve haksız tutuklamaları gibi bu sınır tanımaz eylemleri dinler arası bir savaşa sebep olacağı gibi çok kan dökülmesine de sebep olacaktır. Buradan tüm dünya Müslümanlarına Filistin’deki kardeşlerimizin başlattığı üçüncü intifadaya destek olamaya çağırıyoruz. Yine tüm Müslümanları ve Davos’ta İsrail başkanına “one minute” diyerek İslam Dünyasında kahramanlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu hükümetini İsrail’le her türlü diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerini kesmeye çağırıyoruz. Hiç değilse İsveç ve Güney Amerika ülkeleri gibi Türkiye’nin de Filistin Devletini resmen tanımaya davet ediyoruz. Tüm kardeşlerimizi İsrail’e destek veren şirketlerin mallarını boykot etmeye çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra İsrail ve Amerikan bayrakları ateşe verildi. Tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında dualar edildi ve şiirler okundu. Katılımcılar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri