Muş'ta Himyaç-der'in Tanıtımı Yapıldı

Muş’ta Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (HİMYAÇ-Der) tanıtımı yapıldı. Dernek Başkanı Cengiz Koç, Muş’ta ki bir eksikliği dolduracaklarını söyledi.HİMYAÇ - Der Muş...

Muş’ta Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (HİMYAÇ-Der) tanıtımı yapıldı. Dernek Başkanı Cengiz Koç, Muş’ta ki bir eksikliği dolduracaklarını söyledi.

HİMYAÇ - Der Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Başkan Yardımcısı Ferda Zereyli, Sekreter Özge Demir, Muhasip Adil Zereyi ve Veznedar Vahdettin Aga katıldığı toplantıda Cengiz Koç, hiçbir platformun parçası ve vitrini olmayacaklarının altını çizerek hiç kimseden beklentilerinin olmadığını söyledi. Kızılay Muş Şubesi’nin oluşumu olarak yola çıktıklarını belirten Koç, şunları söyledi: “Kızılay'ı ilk teslim aldığımızda geliri giderini karşılamayan, piyasaya borcu olan bir dernekti. Özellikle Kızılay'ın gelişim sürecinde Muş'taki basının emeğini her platformda dile getirdik. Bizim gelişim sürecimizde, bütün gazeteci arkadaşlarımızın emeği var. Kızılay Derneği, ilimizde belli bir noktaya geldi, kurumsal yapısını oluşturdu ve kendi kendine yetebilir noktaya geldi.”

Muş’ta hep arzusunu çektikleri bir derneği kurduklarını ifade eden Koç, “Hep özlemini, arzusunu çektiğimiz bir dernek kurduk. Özellikle de bakıma muhtaç yaşlılarımız, bununla birlikte şiddette maruz kalan bayanlarımız ve madde bağımlısı gençlerimizin sayısının fazlalığı bizleri rahatsız etmekteydi. Bu olguyla Malatya genel merkezli bir dernekle birlikte çalışma yaptık. Bu derneğimiz 25 ilde kurumsal yapısını oluşturmuş ve 26'ıncısı Muş'ta yapılacak. Derneğin genel başkanı, Muş'ta da bu konuya el atmamız gerektiğini, birlikte çalışmayı önerdi. Biz de bu öneriyi değerlendirerek, bu işin Muş için çok faydalı olacağını, Kızılay'da yakaladığımız trendi bundan sonra da özellikle Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ Der) adı altında dernek kurduk.” diye konuştu.

Öğretmen olduğunu ve etrafında birçok yardıma muhtaç çocuğun olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Ferda Zereyli ise, “Ben Atatürk İlkokulu'nda öğretmen olarak görev yapıyorum. Yardım yapmaya ilk başta kendi okulumuzdan başladık. Etrafımızda çok fazla yardıma muhtaç çocuk vardı. Bunun yanı sıra kucağında bebeğiyle kaldırıma yardım bekleyen kadınlara yardım etmeye çalıştık. Daha sonra bize güvenen vatandaşlardan yardım topladık. Başka illerden öğrencilerimiz için yardım toplamaya başladık. Ama ne yazık ki bu yardımlar yetersiz kalıyordu. Bu yüzden böyle bir dernek kurarak vatandaşlarımıza daha fazla yardım etmeyi düşündük.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri