Muson Yağmurları, Tayland'da Birçok Şehri Sular Altında Bıraktı

Tayland’da muson yağmurları sebebiyle ülkenin yarıya yakını sular altında kaldı. Sağlık ve afetten sorumlu kurum, 32 şehirde 2,8 milyondan fazla kişinin şiddetli yağışlardan etkilendiğini duyurdu.

Tayland’da muson yağmurları sebebiyle ülkenin yarıya yakını sular altında kaldı. Sağlık ve afetten sorumlu kurum, 32 şehirde 2,8 milyondan fazla kişinin şiddetli yağışlardan etkilendiğini duyurdu. Ülke genelinde etkili olan yağışlarda şu ana kadar 22 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Tayland Afet Kurumu DPMD'den yapılan açıklamada, toplam 32 şehrin eylül ayından bu yana sağanak yağışların etkisi altında olduğunu, 2,8 milyondan fazla kişinin olumsuz hava şartlarından etkilendiğini belirtti. Kurum verilerine göre, yağışların neden olduğu sellerde 11 bin 400 ev, 4 bin 265 yol ve 175 köprü zarar gördü veya kullanılamaz hale geldi.

Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra, geçtiğimiz pazar günü ülkenin doğu ve kuzeydoğusundaki afet bölgelerinden Prachin Buri, Sa Ket ve Ubon Ratchathan'u ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tayland'da 2011 yılında yaşanan son 50 yılın en büyük sel felaketi 2,4 milyon kişiyi etkilerken, 300'den fazla kişi de ölmüştü. Sel sonucu 800 bin ev kullanılmaz hale gelmişti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri