Müslümanların Sürüldüğü Oac'ye Müslüman Başbakan

Hristiyan Anti-Balaka çetelerinin başkent Bangui’den bütün Müslümanları sürdüğü Orta Afrika Cumhuriyeti'ne (OAC) Müslüman bir başbakan atandı. Ara dönem lideri Catherine Samba-Panza’nın eski özel danışmanı 53 yaşındaki Mahamat Kamoun,...

Hristiyan Anti-Balaka çetelerinin başkent Bangui’den bütün Müslümanları sürdüğü Orta Afrika Cumhuriyeti'ne (OAC) Müslüman bir başbakan atandı. Ara dönem lideri Catherine Samba-Panza’nın eski özel danışmanı 53 yaşındaki Mahamat Kamoun, ülkenin Fransa'dan bağımsızlığını kazandığı 1960'dan beri göreve gelen ilk Müslüman başbakan olarak tarihe geçti.

Mart ayında Seleka grubunun darbesi ile koltuğundan edilen Francois Bozize'nin döneminde Hazine Genel Müdürü olan Ekonomist Kamaon'un ajandasındaki en önemli gündem, ülkedeki iç savaşı sona erdirmek için geçen ay Kongo'da başlayan barış görüşmelerini yönetmek olacak.

OAC'de darbe ile başa gelen ilk Müslüman Devlet Başkanı Michel Djotodia, uluslararası baskılara dayanamayarak, Ocak ayında istifa etmiş ve ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Seleka'nın darbesinden Müslüman halkı sorumlu tutan Anti-Balaka çeteleri binlerce Müslümanı öldürmüş, evleri yağmalanan ve saldırıya uğrayan 1 milyondan fazla Müslüman da göçe zorlanmıştı. İç çatışmaların ardından 7 bin uluslararası barış gücü askerinin konuşlandığı OAC'de, BM'nin verilerine göre nüfusun yarısı acil gıda yardımına muhtaç.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri