'Müslümanlar Terör Ve Şiddetle İlişkilendirilemez'

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde üçüncü toplantısı yapılan ‘dialog forum İslam’ bu sefer terör, şiddet ve cami saldırılarını ele aldı. Toplantıda KRV Uyum Bakanı Guntram Schneider son zamanlarda artan cami saldırıları konusunda...

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde üçüncü toplantısı yapılan ‘dialog forum İslam’ bu sefer terör, şiddet ve cami saldırılarını ele aldı.

Toplantıda KRV Uyum Bakanı Guntram Schneider son zamanlarda artan cami saldırıları konusunda endişelerini dile getirerek, “Toplumda İslam’a karşı artan eğilimi endişeyle gözlemliyoruz. Bu toplumdaki birlikteliği tehlikeye atar.” şeklinde konuştu.

Schneider’in başkanlığını yaptığı ‘dialog forum İslam’ın (dfi) Düsseldorf’ta üçüncü buluşmasında cami saldırıları ve toplumda çok çeşitli yollarla dışlanmalara maruz kalan Müslümanların durumu ele alandı. Müslüman cemaatlerle daha iyi iletişim, onları daha iyi tanıma ve önlerindeki engelleri kaldırmak gibi hedeflerle oluşturulan forum bu seferki buluşmasında IŞİD terörü konusu ile cami saldırılarını masaya yatırdı.

Toplantıdan sonra konuyu değerlendiren Müslümanlar Koordinasyon Kurulu (KRM) sözcüsü Erol Pürlü de İslam düşmanlığı ile gündelik hayatta sürekli karşılaştıklarını vurgulayarak, “Sadece şahsi hayatımızda değil medyada da sürekli karşılaşıyoruz. Hem Müslümanlarda hem de Alman toplumunda bu konuda düşüncelerin gözden geçirilmeye ihtiyacı var. Biz KRV’de İslam’ın reddedilmesine, İslam’ın müspet ve gerçekçi bir resmini ortaya koyarak karşı koymak istiyoruz. Bunu da kurumlarımız ve camilerimiz ile daha fazla açılım ile aktüel konulara yapıcı katkı sunarak yapacağız.” şeklinde konuştu.

Schneider, camilerin açılımına örnek olarak eylül ayındaki 'IŞİD terörüne, ırkçılığa ve antisemitliğe karşı birlikte' kampanyayı gösterdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri