'Müslümanca eğitim şart'

Saadet Partisi İl Hanım Gençlik Kolları "Milli Görüş Akademisi İlk Adım Eğitimi"nde konuşan Muhittin Yıldırım, “Eğitim sistemimiz Müslümanca düzenlenmemiştir. Sağlık bulaşıcı değildir, hastalık bulaşıcıdır. Su bulunduğu kabın şeklini alır” dedi

Saadet Partisi İl Hanım Gençlik Kolları "Milli Görüş Akademisi İlk Adım Eğitimi"nin ikincisini Parti İl Binası konferans salonunda düzenledi. Akademiye partili hanımların yanı sıra Anadolu Gençlik Derneği İl ve İlçe Hanımlar Komisyonu da katıldı. Eğitimde Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhiddin Yıldırım teşkilat içi çalışma metodları ve temel esaslar konularında sunum gerçekleştirdi. Saadet Partisi İl Hanım Gençlik Kolları Başkanı Merve Nur Mücevher, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri "Milli Görüş Akademisi İlk Adım Eğitimi"nin ilgi ile karşılandığını belirterek, "Planladığımız eğitimlerde amacımız hakkı üstün tutan, maneviyatçı, nefis terbiyesini esas alan, güzel ahlak sahibi, ümmet için faydalı olmayı gaye edinmiş gençler yetiştirmektir. Bütün sapmalara ve saptırmalara, manipülasyonlara, ön yargılara rağmen kim olduğumuzun, nerede bulunduğumuzun şuuruna vararak yeniden o asil ve güzel kimliğimizle ve kişiliğimizle sorumluluğumuzu kuşanmaya, dünya Müslümanlarının, İslam Âleminin ve insanlığın imdadına yetişmeye mecburuz" dedi.

NESLİN KUR'AN'LA BULUŞMASI LAZIM

İkincisi düzenlenen akademiye konuşmacı olarak katılan Muhiddin Yıldırım, Milli Görüş'ün bir reaksiyon hareketi olmadığını belirterek, "Reaksiyon kolay insanlar tarafından yapılır. Genelde ilgi görür ama çözüm değildir. Çözüm aksiyondadır. Aksiyon fiilen yapılır. Millet reaksiyonla uyuşturuluyor. Bu millete aksiyon lazım" dedi. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin eğitim sisteminin Müslümanca düzenlenmediğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “Sağlık bulaşıcı değildir, hastalık bulaşıcıdır. Eğitim müfredatımız dinimize göre ayarlanmadığı için bir çocuk Kur'an ile nasıl buluşacak? Su bulunduğu kabın şeklini alır. Eğitim sistemimizin yeniden önce ahlak ve maneviyat ilkelerine dayanarak şekillendirilmesi gerekiyor. Eğitimin yanında ülke siyasetimiz de Batı güdümündedir. Buna bağlı olarak ekonomimiz bataklığa sürüklenmiştir. Devamlı borç alıyoruz. Borcu yine borçla kapatmaya çalışıyoruz. Borç alarak IMF'deki borcumuzu kapatıyoruz ama bunu maharet gibi gösteriyoruz. Sadece dış borcumuz 400 milyar lirayı geçmiş. Global Capital isimli bir finans dergisi mayıs ayında Türkiye'yi “En başarılı ülke borçlanıcısı” ilan etti ve hazine bakanlığı bunu kendi sitesinde yayınladı. Bu borçların elbet faizi oluyor. Bu faizle milletin beli bükülüyor.”

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri