Muşlu Besiciler Satışlardan Memnun: Bu Yıl Kâr Ettik

Muş’ta kurulan hayvan pazarında bu yıl kurbanlıkların çoğu satıldı. Hayvan sahipleri bu yıl kurban satışlarından kâr ettiklerini söyledi.    Muş’ta bu yıl kurbanlıklar para etti. Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını...

Muş’ta kurulan hayvan pazarında bu yıl kurbanlıkların çoğu satıldı. Hayvan sahipleri bu yıl kurban satışlarından kâr ettiklerini söyledi.

    Muş’ta bu yıl kurbanlıklar para etti. Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını besiye alan ve umutla bekleyen hayvan sahiplerinin yüzü güldü. Birçok hayvan üreticisi pazara getirdiği hayvanlarının çoğunu sattığını ve kazandıklarını ifade etti. Muş Belediyesi'nin belirlediği hayvan pazarı alanına 350 adet küçükbaş hayvanı getirdiğini belirten merkeze bağlı Ziyaret köyünden Adem Yiğit, 300 hayvanını sattığını anlattı. Hayvanlarının bu yıl para ettiğini ifade eden Yiğit, şunları söyledi: "Ben 350 tane hayvan getirdim. Çok iyi satış yaptım ve şu anda 50 tane hayvanım kaldı. Çok güzel satıldı. Bu sene çok iyiydi ve kâr ettik."

    Kurban Bayramı için hem il dışı hem de il içinde yaptığı kurbanlık satışlarında kâr ettiğini kaydeden merkeze bağlı Sarıdal köyünden hayvan satıcısı ise "Ben 40 tane hayvan sattım ve 6 tane hayvanım kaldı. Bu sene çok memnunum. 100 tane hayvan da Diyarbakır’a gönderdim ve onları da sattım." dedi.

    Kurbanlık alan vatandaşlar ise maddi durumu iyi olan herkesin kurban alıp kesmesini istedi. Kurban kesiminin bir ibadet olduğunu vurgulayan vatandaşlar, usulüne göre kurban kesimlerini yapmaları tavsiyesinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri