Müsiad'ın Gemi İftarı Gelenekselleşti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İngiltere’nin başkenti Londra’da iftar programı düzenledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İngiltere’nin başkenti Londra’da iftar programı düzenledi. MÜSİAD'ın İngiltere temsilciliğinin, Londra merkezli faaliyet gösteren ‘National Zakat Foundation’ derneğiyle ortaklaşa bir gemide düzenlediği iftar yemeğinde İngiltere ve dünyadaki yardıma muhtaç Müslümanlar için yardım toplandı.

Thames Nehri üzerindeki iftara Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Londra Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Erdal Ergün, THY Londra Müdürü Nejdet Şark ve birçok seçkin davetli katıldı.

Program Londra’da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan Hafız Mustafa Orhan’ın Kur'an tilavetiyle başladı. Ardından ‘National Zakat Foundation’ konuşmacıları tarafından davetlilerden zekat talebinde bulunuldu. Gecede, toplam 12 bin 500 sterlin para toplandığı açıklandı.

MÜSİAD İngiltere Başkanı Hakan Camuz, programda yaptığı konuşmada, bu yıl ikinci kez aynı gemide iftar verdiklerini hatırlatti. Camuz, Türkiye'nin tüm İslam dünyasındaki problemlere karşı çok duyarlı olduğunu ve muhtaç insanlara yardım etmek için Ramazan ayının çok önemli bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Gminin Thames nehrinin üzerinde yer alan ünlü Tower Köprüsü'nün altından geçerken, trafik akışının durdurularak köprünün açılması davetliler ve çevredeki insanlar tarafından ilgiyle izlendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri