MÜSİAD'dan Suriye ve Lübnan'a iş gezisi

MÜSİAD Konya Şubesi, Suriye SIMA 2010 Fuarı'na katıldı. Lübnan'ın da ziyaret edildiği kültürel ve ticari amaçlı geziye MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ve üyeler katıldı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, gezinin çok verimli geçtiğini belirterek, “Dört gün süren gezimize Konyalı iş adamlarımızla birlikte katıldık. Suriye'nin başkenti Şam'da yapılan SIMA 2010 16. Uluslararası Makine ve Makine Ekipmanları Fuarı'na katılarak, fuarda stand açmış olan üyelerimize, Konyalı sanayicilerimize destek olmak istedik. Konyalı birçok firmanın katıldığı bu fuarda Konya ürünlerinin sergilendiğini görmek bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Konya ürünlerinin dış pazarlara çoktan girmiş olduğunu ve bu ürünlere rağbetin fazlalığını görünce Konya'nın gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağına olan inancımız bir kat daha artmıştır. Komşumuz olması, lojistik avantajları, ülke olarak hedef pazarlarımız arasında olması ve yakın dönemde vize uygulamasının kalkması gibi olumlu gelişmelerin yaşandığı Suriye pazarı Türkiye için oldukça dikkat çekmektedir. Geçmişten günümüze Suriye ile olan diyaloglarımızın iyi niyete dayanması, Suriye halkının da Türk halkına olan sevgisini ve güvenini arttırmıştır” dedi. Heyetin katıldığı gezide Suriye'nin önemli ve tarihi kentleri olan Hama ve Halep de ziyaret edildi. Heyet bu kentlerde tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.
Suriye'nin ardından Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geçen heyet burada Beyrut Ticaret Ataşesi Cahit Vural tarafından karşılandı. Vural, Konyalı iş adamlarını Beyrut'ta karşılamaktan onur duyduklarını belirterek, “Beyrut halkının geçmişten beri gelen bir Türk sevgisi vardır. Türkiye'yi ve Türkleri çok seven Beyrut halkı her anlamda Türkiye ile ilişkilere açıktır. Nitekim yakın zamanda Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar meyvelerini vermiş ve Türkiye ile olan vize uygulaması ortadan kaldırılmıştır. Bu, iki ülke arası hem dostluğu, hem de ticari ilişkileri güçlendirmek için çok önemli bir adımdır. Vize uygulamasının ortadan kaldırılması Türkiye tarafından ne kadar sevinçle karşılanmışsa Beyrut için de aynı sevinçle karşılanmıştır” diye konuştu.
Heyet daha sonra Beyrut'u gezerek, Beyrut'un tarihi ve kültürel önem arz eden yerlerini gezdi. Gezi sonrası Türk heyeti onuruna öğle yemeği verildi. Yemekte Beyrut Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Mohammad Chaucair, Beyrut Ticaret Ataşesi Cahit Vural ve Türk-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rafic Zantout'da hazır bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri