MÜSİAD’da Korkmaz dönemi

MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı yapan Selçuk Öztürk, Genel Başkan Ömer Cihad Vardanın da katılımıyla gerçekleştirilen 16. Genel Kurul Toplantısı ile görevi Aslan Korkmaza devretti
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nde yapılan 16. Genel Kurul Toplantısı ile mevcut başkan Selçuk Öztürk, görevi Aslan Korkmaz’a devretti. MÜSİAD Konya Şube binasında Genel Başkan Ömer Cihad Vardan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya AKP Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Memiş Kütükçü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Tek listenin sunulduğu genel kurulda; Yönetim Kuruluna Aslan Korkmaz, Lütfi Şimşek, Ahmet Akman, Hasan Hüseyin Karapınar, İbrahim Özen Fahri Beserek, Ümit olgun, Selim Somuncu, Murat Özsandıkçı, Ömer Ünal, Lokman Koyuncuoğlu, Metin Sağlam, Ramazan Erkuş, Serhat Yaya ve Ahmet Kaya seçildi. Genel kurulun galasında bir konferans veren MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye gündemini değerlendirerek, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan siyasal gelişmeler, Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı, iktidar partisini kapatma davası gibi gelişmelerin, ülkeye hakim olan istikrar ve güven havasını dağıttığını, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma davasındaki kararın piyasaları biraz da olsun rahatlattığını söyledi. Bunlardan sonra da ABD’de patlak veren küresel ekonomik krizin baş gösterdiğini ifade eden Vardan, 2001 krizi deneyimi ve BDDK’nın sıkı denetimleri nedeniyle ülkemizin ekonomik krize gelişmiş ülkelere nazaran daha hazırlıklı yakalandığını, bundan dolayı da ülkemizin şanslı olduğunu kaydetti.
“MEDYADAKİ KRİZ HABERLERİ, PSİKOLOJİMİZİ BOZDU”
Krizin ülkemizi bu kadar olumsuz etkilememesi gerektiğini de anlatan Ömer Cihad Vardan, “Medyamızda yapılan kriz çığırtkanlığı, vatandaşlarımızın psikolojisini bozdu. Halbuki ülkemizdeki bankaların dış ülkelerle finans bağlantıları var. Ve bu güne kadar küresel krizden etkilenerek batan bir bankamız yok. Dünyanın 17, Avrupa’nın 6’ıncı büyük ekonomisine sahip ülkemizin bu krizden etkilenmemesi mümkün değil, ancak etkinin bu kadar olmaması gerekiyordu” dedi.  Krizden kurtulmanın yolunun, ihracatçıların rakiplerini iyi takip etmelerinden geçtiğini belirten Vardan, “Şimdi işadamlarımız antenlerini açık tutmak zorunda. Yani rakiplerinin ne yaptığını, ne yapmadığını iyi bilmeliler. Avrupa’da krizden etkilenerek kapanan çok sayıda fabrika var ve bunlar işçilik maliyetinin yüksek olmasından dolayı geri açılmayacak. Burada doğan pazar boşluğunu biz kullanmalıyız” diye konuştu.
“KRİZ YATIRIM İÇİN İYİ BİR FIRSAT”
Yatırım için plan yapmış ve bütçe ayırmış firmaların bu yatırımlarını gerçekleştirmelerini tavsiye eden Vardan, “Kriz zamanında her şey ucuzladı. Çok kısa bir süre sonra talep gecikmesi nedeniyle satışlarda patlama yaşanacak. Bundan dolayı yatırımlarımızı sürdürmeliyiz. Çünkü o zaman geldiğinde her şey çok pahalanmış olacak” ifadelerini kullandı. Güven ortamına dikkat çeken Vardan, “Önce kendimize sonra ülkemize güvenmeliyiz. Ümidimizi kaybetmemeliyiz. Coğrafyamızda ekonomik anlamda bizden daha güçlü bir ülke yok. Ümit ediyorum ki 2009 yılının ikinci yarısından sonra bir rahatlama yaşayacağızdır. Endişe duymayalım, sektörümüzü iyi tanıyalım, global pazarlar bulup yeni pazarlara açılalım” ifadelerine yer verdi.
“ANADOLU’NUN SESİ VE HEYECANI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MÜSİAD Konya Şubesi Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz, kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini ifade ederek, “Bu görev benim için bir vazifedir. Bizlere görev düştüğü gibi sizlere de bizlere yardımcı olma anlamında görevler düşmektedir” dedi. Aslan Korkmaz, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak yeni bir döneme giriyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün bu bayrak bize tevdi edilmiştir. Yeni dönemde daha güzel başarılara hep birlikte imza atıp, Anadolu’nun sesi ve heyecanı olmaya devam etmek istiyoruz” dedi.
“EKSİKLİKLER BENİM, BAŞARILAR KONYA MÜSİAD’INDIR”
Başkanlık görevini devreden Selçuk Öztürk ise yaptığı konuşmada, kendi işini kurduğu dönemde birlikte hareket edebileceği bir kuruluş aradığını daha sonra da bir gazeteden MÜSİAD’ın kurulduğunu öğrendiğini söyledi. Öztürk, “MÜSİAD’ın kurulduğunu öğrenince, ‘tamam bu benim aradığım kurumdur’ dedim. Ve zaman bizi başkanlığa kadar sürükledi. Şimdi görevi benden daha layıkıyla yapacağına inandığım kardeşim Aslan Korkmaz’a devrediyorum. Görevde bulunduğum dönem içerisinde eksiklikler varsa benimdir, başarılar varsa MÜSİAD Konya Şubesi’nindir. Bugün bu bayrağı her ne kadar başka bir arkadaşa devretsem dahi her zaman için yeni başkanımızın ve dolayısıyla yönetimimizin emrinde olacağımı bildirir bunu kendime bir vazife sayarım” dedi.
MÜSİAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
MÜSİAD Konya Şubesi’nin Genel Kurul programında ayrıca çeşitli dallarda başarılı bulunan kişi ve kurumlara plaket verildi. Yılın İnsani Yardım Ödülü Ercan Uslu’ya, yılın Gazetecilik ödülünü Hakimiyet gazetesinden Yusuf Gürbüz, Yılın Teknoloji Ödülü Atiker adına Mehmet Atiker’e verildi. Yılın Başarı Ödülünü ise Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mustafa Kozan aldı.
İhracat Dalında; Aydınlar Yedek Parça, Selva A.Ş., Bürotime Ltd. Şti., İmaş Makine A.Ş., Koneks A.Ş., Kompen A.Ş., Savaşan Emaye, Doğrular Madeni Eşya, Molino A.Ş. ve Kameks A.Ş. ödüle layık görüldü. 
Yatırım dalında; İttifak Holding, Adese AVM, Aydınlar Yedek Parça, Saraylı Madeni Eşya, Demirkıran Dinlenme Tesisleri, Doğrular Madeni Eşya, Cebel Süt, Kompen, Başaranlar Mühendislik, Alsey Alüminyum, ve Bürotime ödüle layık görülürken, Kalite Dalında ise; Pınar Kuruyemiş, Turan Plastik, Zade Gıda, Bürotime, Şekeroğlu Plastik ve Hidrokon ödüllendirildi.
UĞUR ELMAS 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri