MÜSİAD Konya’da Hilmi Kağnıcı dönemi

MÜSİAD Konya Şubesi'nin 24. Genel Kurul Toplantısı çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti. Kurulun ardından yeni Başkan Hilmi Kağnıcı oldu

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin duası ile başlayan ve sinevizyon gösterimleri ile devam eden Genel Kurul, protokol ve yeni başkan konuşmalarının ardından hediye ve plaket takdimi ile sona erdi. Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirilen MÜSİAD Konya 24. Genel Kurul Toplantısına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD 2. Dönem Başkanı Ali Bayramoğlu, MÜSİAD Konya önceki dönem başkanları, oda başkanları ve çok sayıda iş adamı ve üye katıldı.

“KONYA SANAYİ VE TİCARET ALANINDA DA LOKOMOTİF”

Düzenlenen genel kurulda konuşma yapan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ülkenin tarım başkenti olarak da anılan Konya'nın son yıllarda sanayide de büyük gelişmeler kaydettiğini Konya'nın ülke ekonomisinde, sanayi ve ticaret alanında da lokomotif güçlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Kaan, “İnanıyorum ki gelecekte pandemi sonrası dünya ekonomik kısıtları içinde Konya gibi şehirlerin barındırdıkları değerler ve potansiyel bizim dünya jeostratejik atlasındaki konumumuz adına kilit faktörler olarak değerlendirilecektir” diye konuştu.

Kaan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasındaki dönemin yeni tehdit ve iktisadi zorunlulukları da beraberinde getireceğine işaret ederek, "Elbette bunların başında tarım alanlarının etkin kullanımı, gıda yeterliliği, güvenliği, kuraklığa bağlı artacak fiyatlar ve bunun tüm dünyada oluşturacağı enflasyonist baskı, tohum konusunda milli politikaların oluşturulması, gıdada ithalatın minimuma indirilmesi ve kendi kendine yeten ülke kategorisine girmek gelmektedir” ifadelerini kullandı. Geçen yıl salgının ilk şoku sonrası ekonomik aktivitedeki ilk çöküşün ardından Türkiye'yi emsallerinden ayıran toparlanmanın, bütün dünyanın dikkatini çektiğine işaret eden Kaan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2020 yılının tamamında yüzde 1,8 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, 2021'in ilk çeyreğinde ise Çin'in ardından G20 içinde en çok büyüyen ekonomi olmuştu. Şehirlerimizin kendi değerleri ile uygun yatırım planlamaları ve yatırımcılar ile buluşması sağlandığı takdirde sürdürülebilir kalkınmanın pandemi sonrası Türkiye lehine çalışacağına inanmaktayız. Pandemi koşulları sebebiyle daralan ekonomik aktivitenin yeniden canlanmasıyla iç talebin büyümeye yaptığı katkının artış kaydedeceğine inanıyoruz. Hatırlanacağı üzere ilk çeyrekte iç tüketimin büyümeye olan katkısının 4,7 puan olduğunu görmüştük. Burada bir noktanın altını çizmek isterim. Üretimin olmadığı yerde tüketimden de söz edemeyiz. Bu nedenle ülkemizin her yüksek oranlı büyümeye ulaştığı dönemde 'Türkiye ekonomisi yalnızca tüketerek büyüyor' algısını oluşturmak isteyenlerin, iyi niyetli olduğunu söyleyemeyiz."

MÜSİAD TÜRKİYE’NİN DEĞERLERİNE DEĞER KATIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da siyasette krizlerin ve risklerin eksik olmadığı bir alanda mücadele içinde bulunduklarını söyledi. İşlerinin bu krizlerin ve siyasetin içindeki riskleri iyi yönetmek olduğunu ifade eden Usta, şöyle konuştu: "İyi yönetebildiğimiz için bugün iktidardayız. İyi yönetebildiğimiz için bugün burada hep birlikte güçlüyüz diye düşünüyorum. Yine aynı şekilde iş adamlarımızı da krizi ve riski sürekli yaşayan, iyi yöneten başarılı insanlar olarak MÜSİAD’ın içerisinde Türkiye’nin değerlerine değer katan yatırımcılar olarak görüyorum. Hayatımız önümüzdeki ve içinde bulunduğumuz krizleri iyi yönetebilmekle bizi başarıya ulaştırıyor. Türkiye’yi güçlü kılan, ekonomimizi güçlendiren sanayimiz ve iş adamlarımızdır. O yüzden yatırıma çok büyük önem veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, eser ve hizmet siyasetinde, son dönemde özellikle uyguladığı en önemli başlıklar istihdam, yatırım, iş gücünü ve ihracatı arttırabilmek. Konya’daki iş adamlarımızın üstün başarısıyla Türkiye’nin ekonomisine, ihracatına kattığınız değerle onur ve gurur duyuyoruz."

MÜSİAD KÜRESEL EKOMOMİYE KATKI SUNUYOR

MÜSİAD’ın Anadolu’nun değerlerini benimsemiş ekonomi ve kültürel değer üreterek kedisine ailesine topluma ve küresel ekonomiye katkı sunan bir akımın tezahürü olduğunu vurgulayan Konya Valisi Vahdettin Özkan ise şunları ifade etti: “Biz genelde sanayicilerimizle, iş adamlarımızla istişarelerimizde sürekli sivil tolumun önemine vurgu yapıyoruz. İş âleminde de meslek kuruluşu dediğimizde ticaret odamız, borsamız, sanayi odamız, meslek kuruluşlarımız, bütün iş çevrelerinden bahsediyoruz bunla beraber çok fazla dernek oluşturma çevresi tartışma geliyor ancak MÜSİAD temsil ettiği değerler ve duruşu itibari ile hepsinden ayrılan ve örnek bir noktayı temsil ediyor. Sağlıkla sıhhatle gücümüzü birleştirmemiz çok önemli biz hepimiz tek bir noktaya odaklanıyoruz insanların huzuru refahı güvenliği ve refah yönünden kalkınmamız bu noktada yapılan bütün faaliyetlerin birbirini tamamlar mahiyette olması önem arz ediyor. Bu anlamda da Konya da güzel bir örneklik olduğunu ifade etmek istiyorum elbette ki Selçukluya 30 yıl başkentlik yapmış kadim bir şehirden bahsediyoruz bu bizim çok güçlü bir start noktamız tarihi değerlerimiz kültürel değerlerimiz dünyayı çok iyi takip etmek teknolojik gelişmeler ışığında ve gençlerimizin enerjilerini bu noktaya toplanması önem arz ediyor MÜSİAD başkanımıza yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor yeni yönetime başarılar diliyorum”

MÜSİAD KONYA'NIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ŞÖYLE:
Mehmet Hilmi Kağnıcı (Başkan) İbrahim Özen Murat Özsandıkcı Ömer Karakuş Mevlüt DOğan Osman Ulular M. Ulvi Yıldırım Halit Karakurt Hasan Murat Güçlü Lokman Koyuncuoğlu Hasan Ataseven Ali Kanarya İ. Safa Botsalı İsmail Hakkı Karaca Tarkan Ecerkale.

MEHMET HİLMİ KAĞNICI KİMDİR?
Halen MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Hilmi Kağnıcı, 1971 yılında Konya'da doğdu. İş hayatına demir çelik sektöründe faaliyet gösteren bir firmada 1989 yılında başladı. Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü 1995 yılında bitirerek demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Seçkinler Metal A.Ş’de çalışma hayatına devam etti. Aynı zamanda makine ve imalat sektöründe faaliyet gösteren Hamme Makine A.Ş ve perforje üretim sektöründe faaliyet gösteren Marmara Profil Boru A.Ş kuruculuğunu yaparak Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kurdurduğu, ülkemizin dış ekonomik ilişkilerinde çok önemli bir misyon üstlenen DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Demokratik Kongo İş Konseyi Başkanlığını 2020 yılında devralarak, ülkemizin hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Mehmet Hilmi Kağnıcı evli ve 2 çocuk babasıdır.

SAİT ÇELİK – EYYÜB KARAKUZU

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri