MÜSİAD Gençlik Kurulu istişare etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Gençlik Kurulu 4. Genişletilmiş İstişare Toplantısı yapıldı.

MÜSİAD Konya Şubesindeki toplantıya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MÜSİAD Konya Şube Başkanı ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı. 
MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Kozan, yaptığı konuşmada, kurul olarak bugüne kadar birçok faaliyete imza attıklarını söyledi. Bu faaliyetlerle, kurulun genç iş adamı üyelerini samimi ortamlarda buluşturup aralarındaki dostluk bağını kuvvetlendirmeye çalıştıklarını anlatan Kozan, ''İnsanların refah seviyesini yükseltmek için gayret gösteren, çalışan genç MÜSİAD üyelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Gençlik kurulumuzun üye sayısı her geçen gün artıyor. Bundan sonra da aynı hızla bu büyümenin devam edeceğine inanıyorum.'' dedi. 
Daha sonra kürsüye gelen Münib Engin Noyan ise İslam'ın dininin yayılmasında Müslüman tüccarların büyük rollerinin olduğunu söyledi. Müslüman tüccarların bunu dünya pazarlarına yayılıp, kendi mesleklerinin gereğini yerine getirerek yaptığını anlatan Noyan, şunları kaydetti: ''Müslüman tüccarlar gittikleri yerlerde sözleriyle, hava atmayan halleriyle, mütevazi tavırlarıyla herkese örnek oluyordu. Bu Müslüman tüccarlar akıllara durgunluk veren adamlardı. Hiçbir zaman ayıplı ve bozuk mal satmazlardı. Temiz, pırıl pırıl insanlardı. Ama bunlar ticaret yaptıkları ülkede paranın önünde değil kimsenin görmediği birisinin karşısında eğiliyordu, secde ediyordu. İşte Müslüman tüccarların farkı buydu.'' 
Toplantıda, MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kuruluna yeni üye olanlara rozetleri takıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri