MÜSİAD Expo'da Konya rüzgarı

İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde bu yıl 16’ncısı düzenlenen MÜSİAD EXPO'ya Konya'dan katılan 14 firma stand ve ürünleri ile Konya heyeti ise ziyaret ve lobisiyle liderliğini göstermiş oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılan ve CNR Fuar Merkezi’nde 8 holde gerçekleşen 16.'cı MÜSİAD EXPO’da tam bir Konya rüzgarı esti. Düzenlenen organizasyonla birlikte eş zamanlı olarak, 3. High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu da gerçekleşti. Savunma ve havacılık şirketlerinden oluşan stantları ile Hıgh-Tech, Hizmet sektörü, Makina, İnşaat, Gıda ve tekstilden basım yayına kadar birçok sektörde firmanın yer aldığı fuarda Konya'dan katılan Konya Şeker, Lusna Makina, Petek Plastik, Tümosan, Mikron-iş, Yükselen metal kalıp, Kombassan gıda, İttifak Holding bünyesindeki firmalar, Özbey Hijyenik ürünleri ile Hamme Makine olmak üzere toplamda 14 firma stantları ile göz doldurdular.

Bunun yanı sıra sahipleri Konyalı olup firmaları İstanbul'da faaliyet gösteren firmalar da stantlarında ürünlerini tanıttılar. Fuarda hem Konyalı firmalara destek vermek hem de ticari lobi çalışmaları yapmak için Konya'dan İstanbul’a giden heyetin ziyaretleri ise fuarın dikkat çeken detaylarından birisi oldu. En çok ilginin savunma sanayinin yer aldığı holde olduğu fuarda ülke savunması için gereken teçhizatların yerli olarak üretilmesi ve sergilenmesi katılımcıların gurur kaynağı oldu.

STANTLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek başkanlığındaki heyette MÜSİAD üyeleri ve basın mensupları yer alırken, İstanbul'da heyete katılan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya eski Başkanları Ziya Özboyacı, Arslan Korkmaz, ile Konyalı işadamları topluca Konyalı firmaların stantlarını ziyaret ettiler. Stantlarda ürünler hakkında bilgiler alan heyete ürün ve projeler detaylı şekilde anlatıldı. Konya birlik ve beraberliğinin göstergesi olan ziyaretlerden etkilenen firma yetkilileri heyete teşekkür ederken Konya olarak güçlü bir şekilde bu tür fuarlarda olmanın kendilerini gururlandırdığını söylediler. Faaliyetlerini Konya'da sürdüren firmaların yanı sıra merkezi Konya dışında bulunan ancak sahipleri veya yatırımcıları Konyalı olan Fuzul Ev, O ses Çigköfte gibi firmaların stantları da ziyaret edilerek başarı dileğinde bulunuldu. 

Fuar ziyaretleri sonrasında akşam Konyalı Sanayici İşadamları Derneği KONSİAD ev sahipliğinde gerçekleşen ve Kıbrıs Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un katıldığı akşam yemeğinde ise Konya heyetinin yanı sıra KONSİAD yönetimi hazır bulundu.

KONYA ŞUBELER ARASINDA LİDER

Yemekte konuşan Konyalı Sanayici İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Sanayici ve İşadamı Mustafa Büyükdede Konya MÜSİAD heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Konyalılar olarak her alanda birlik beraberlik içinde başarıya ulaşmak istediklerini söyledi. Daha sonra söz alan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ise Konyalı firmaların katılımının yanı sıra geçtiğimiz yıllara göre ilginin fazla olması nedeniyle Konya MÜSİAD Konya Şubesinin tüm şubeler arasında liderliğini koruduğunu ifade etti. Yemekte konuşan Kıbrıs Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise Konyalılarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Türkiye bizim Ana Vatanımız Konya ise benim Ata Vatanımdır. Onun için bizim yanımızda hep bir numaradır. Ticareti ile sanayisi ile turizmi ile önemli bir yere sahip olan Konya ile karşılıklı olarak diyaloglarımızı geliştirmek ve ticaretimizi arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Karşılıklı uçak seferleri ile bunu hayata geçirmek için görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca Türkiye Süper güçtür ve bunu son dönemlerde yaptığı önemli hamlelerle tüm Dünya'ya tekrar göstermiştir. Özellikle Enerji konusunda denklemler yineden düzenlenmeye başladı. Türkiye bu konuda da önemli bir konumu elinde bulunduruyor” dedi. Konuşmaların ardından verilen hediyeler ve yemek sonrası son buldu.

MUHAMMET GÜMÜŞ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri