Müşerref’in Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Vatana ihanet suçundan yargılanan ve mahkemeye giderken yolda fenalaşıp yoğun bakıma alınan Pakistan'ın eski Genelkurmay ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in hayati tehlikesinin olmadığı, ancak tedbir amaçlı yoğun bakımda tutulduğu kaydedildi.

Vatana ihanet suçundan yargılanan ve mahkemeye giderken yolda fenalaşıp yoğun bakıma alınan Pakistan'ın eski Genelkurmay ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in hayati tehlikesinin olmadığı, ancak tedbir amaçlı yoğun bakımda tutulduğu kaydedildi.

Müşerref, başkent İslamabad’da dün sabah saatlerinde ulusal kütüphanede kurulan özel mahkemeye giderken araçta kalp krizi geçirmişti. Pakistan'ın eski Devlet Başkanı daha sonra Ravalpindi Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılmıştı.

Müşerref’in durumunun iyiye gittiği ve dün akşam saatlerinde aile fertleriyle telefonda konuştuğu ifade edildi. Ayrıca Dubai’de bulunan Müşerref’in eşi Sehba Müşerref’in bugün itibariyle Ravalpindi Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü'ne geldiği bildirildi.

Doktorların, eski generalin sağlık durumu ile ilgili akşam saatlerinde açıklama yapması bekleniyor.

YURT DIŞINDA TEDAVİSİNE DEVAM EDİLMESİ GÜNDEMDE

Ülke kamuoyunda ise Müşerref’in tedavisine yurt dışında devam edilmesinin gündemde olduğu söylentileri dolaşıyor. Ülke olarak Suudi Arabistan’ın ismi geçerken, buna bağlı olarak da 6 Ocak'ta Pakistan’ı ziyaret edecek Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Saud Al Faisal’ın gündeminde Müşerref konusunun olduğu belirtiliyor.

Ancak Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasneem Aslam, bugün yaptığı açıklamada, Müşerref konusunun Pakistan’ın iç meselesi olduğunu ve Faisal’ın ziyaretinin Müşerref ile ilgisinin olmadığını, rutin bir ziyaret olduğunu ifade etti.

Bu arada sabah saatlerinde Müşerref’in yurt dışında tedavisinin devam etmesi ile ilgili bir gelişme yaşandı. 2007 yılında Lal Mescidi baskınında ölen mescit imamının oğlu Harun Reşit’in konuyla ilgili olarak ülkenin en iyi sağlık enstitüsünde kalan Müşerref’in yurt dışına çıkma yasağının kaldırılmamasını talep ettiği öğrenildi. Reşit’in yüksek mahkemeye Müşerref ile ilgili tedavisinin Pakistan’da devam etmesi gerektiğini içeren dilekçenin verdiği belirtildi.

Müşerref 2007 yılında olağanüstü hal ilan ederek vatana ihanet suçu kapsamına giren anayasayı ve anayasa mahkemesi üyelerinin görevlerini askıya almaktan yargılanıyor.

Daha önce görülen ikinci duruşmaya güvenlik problemlerinden dolayı katılamayan Müşerref’in evinin yakınlarında birinci duruşma öncesinde 5 kilo, ikinci duruşma öncesinde ise yarım kilo bomba bulunmuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri