Mursi yanlılarına ateş açıldı

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki el-Heram mahallesinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek yürüyüşü düzenleyenlere açılan ateşte yaralılar olduğu bildirildi.

Mursi yanlıları, ev hapsinde tutulan devrik liderlerinin bulunduğu Savunma Bakanlığı'na yürümek istedi. Ateş açılması sonucu 4 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Uluslararası haber ajansı Reuters, taraftarlarının devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından ev hapsinde tutulduğu Savunma Bakanlığı'na yürüdüğünü duyurdu. Yüzlerce Mursi taraftarının açılan ateş sonrası durdurulduğu, 4 ölü ve yaralılar olduğu ileri sürüldü.

ATEŞ AÇILDI
Nasır City bölgesindeki Rabia El Adeviye Camisi önünde 100 binden fazla Mursi taraftarının toplandığı belirtiliyor. Kahire'nin güneyindeki El Heram mahallesinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek yürüyüşü düzenleyenlere açılan ateşte yaralılar olduğu iddia edildi.

TOPLU CUMA NAMAZI
Cumhurbaşkanı Mursi taraftarları başkent Kahire'nin Nasır City bölgesindeki Adeviye meydanında Cuma namazı için toplandı. Mursi'ye destek veren sloganlar atan göstericiler, meydanda namaz kıldı.

SİNA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL
Mısır ordusundan yapılan açıklamada ise, Sina yarımadasının güneyinde ve Süveyş'te olağanüstü hal ilan edildiği belirtildi.

HAVAALANINA SALDIRI
Olağanüstü hal ilan edilmesine, Sina yarımadasında El Ariş Havaalanı, orduya ait bir kontrol noktası ve Refha'da bir bir polis karakolunun saldırıya hedef olması gösterildi. Saldırılarda bir asker ölürken, iki asker de yaralandı.

MISIR'IN ÜYELİĞİ ASKIDA
Afrika Birliği de, ordunun yönetime el koyması nedeniyle Mısır'ın üyeliğini askıya aldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri